Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 10-10-2002
1e persbericht donderdag 10 oktober 2002

Politiebericht

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Woensdagmiddag rond 17.10 uur is op de Hendrik Staetslaan een 22-jarige man uit Eindho-ven aangehouden. Een 35-jarige vrouw uit Eindhoven herkende de man als dader van de zware mishandeling tegen haar gepleegd op dinsdag 17 oktober 2000 op de Oude Bossche Baan in Eindhoven. Zij waarschuwde de politie, die de verdachte daar aantrof. De man is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Woensdagmiddag rond 15.15 uur zijn op de Bleekweg 2 mannen, 19 en 32 jaar, uit Eindho-ven aangehouden. Een politiesurveillance trof de mannen daar in een auto aan. Bij controle bleek het slot van de kofferbak te zijn geforceerd. Tevens was het kapje van het stuurkolom verwijderd. Bij de 32-jarige man zijn 12 XTC-pillen aangetroffen. De 19-jarige man had een life-hammer bij zich. De life-hammer en de pillen zijn inbeslaggenomen. De auto is voor onderzoek veilig gesteld. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politie-bureau.

Eindhoven: Overval
Woensdagavond rond 22.30 uur is een 29-jarige cafetariahouder uit Eindhoven in zijn zaak op de Tongelresestraat overvallen. Een onbekende man bestelde een loempia. Direct daar-op bedreigde de man de cafetariahouder met een vuurwapen en eiste al het geld. De cafetariahouder deed het geld in een plasticzak en gaf het aan de dader. Hierop rende de dader hard weg. De verdachte is 1.75 / 1.80 m. groot, rond de 30 jaar en had donker grof kroeshaar. Hij droeg een grijze half lange stoffen jas met daaronder een dunne witte trui.

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Woensdagavond is op het NS station een 19-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij sloeg, schopte en bedreigde daar een conducteur. De man is voor nader onderzoek overgedragen aan de spoorwegpolitie.

Veldhoven: Verdachten mishandeling aangehouden
Woensdagmiddag rond 16.40 uur is op de Burgemeester Elzenpark en op de Geer een 15 en 16 jarige jongen uit Veldhoven aangehouden. Kort daarvoor hadden zij op de Burge-meester Elzenpark een 21-jarige fietsers geslagen. Het slachtoffer viel met zijn hoofd op het stuur. Een van zijn voortanden brak af. Hij moest zich onder behandeling van een tandarts laten stellen. De verdachten zijn gehoord aan het politiebureau.

Wintelre: Snelheidscontrole
Woensdagmiddag is op de Oostelbeersedijk een snelheidscontrole gehouden. 11 voertuigen reden sneller dan 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 128 km/u.

Geldrop: Verdachte aangehouden
Woensdagavond om 19.45 uur is op de Admiraal De Ruyterstraat een 36-jarige man uit Geldrop aangehouden. De man wordt verdacht dat hij daar een voordeurruit van een woning vernielde. Vervolgens gooide hij een bijl door een openstaand bovenkamerraam de woning in. De man is overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Helmond: Inbraak in een woning
Tussen woensdagavond 22.15 en donderdagmorgen 7.15 uur is ingebroken in een woning op het Twijnsterhof. Aan de achterzijde is een raam opengebroken. Uit de woning verdwe-nen identiteitspapieren, sleutels, een computer en een KTV met toebehoren.

Son: Inbraak in een winkel
Tussen woensdagavond 21.30 en donderdagmorgen 6.45 uur is ingebroken in een winkel op de Nieuwstraat. Aan de voorzijde van de winkel is een ruit vernield. Uit de winkel verdween een kassa met daarin geld.

Best: Inbraak in een bedrijf
Tussen woensdagavond 23.30 en donderdagmorgen 8.00 uur is ingebroken in een bedrijf op de De Ronde. Aan de achterzijde is een raam geforceerd. Uit het pand verdwenen 2 com-puters.

Someren: Inbraak in een woning
Tussen woensdagavond 20.45 en donderdagmorgen 6.45 uur is ingebroken in een woning op de Fellenbeemd. De achterdeur is opengebroken. Uit de woning verdwenen identiteits-papieren en 120 euro.

Bergeijk: Snelheidscontrole
Donderdagmorgen tussen 8.30 en 10.35 uur is op de Weebosch een snelheidscontrole gehouden. 357 voertuigen zijn gecontroleerd. 65 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u.