Politie Midden- en West Brabant

Persbercihten district Tilburg

Tilburg, 10 oktober 2002

Tilburgse vrouw bijna opgelicht via internet

TILBURG Een 23-jarige Tilburgse vrouw heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan van poging tot oplichting van 45 euro. Via internet was de Tilburgse vrouw op een pagina gekomen waarop je als woning zoekende je kunt aanmelden. De Tilburgse vrouw liet haar keuze vallen op een woning aan de Tuinstraat in Tilburg en via internet kreeg de vrouw vanuit Den Bosch een mailtje retour waarin zij werd gevraagd om 45 euro bemiddelingskosten over te maken. Als de Tilburgse vrouw een kijkje gaat nemen bij de woning die zij via internet opteerde blijkt het opgegeven adres helemaal niet te bestaan. Navraag naar het Bossche bedrijf dat voor de woningbemiddeling zorg draagt leverde een niet bestaande firma op.

Meisje uit Bergeyk raakt

gewond bij val met bromfiets

DIESSEN Vanmorgen rond vijf voor halfacht raakte aan de Tongerloseweg een 16-jarig meisje uit Bergeyk gewond toen zij met haar bromfiets ten val kwam toen zij via de berm vanaf de rijbaan het fietspad op wilde rijden. De GGD heeft het Bergeykse meisje voor nader onderzoek overgebracht naar het St. Elisabeth-ziekenhuis in Tilburg, Bij nader onderzoek bleek zij alleen schaafwonden en kneuzingen aan de val had overgehouden.

Tien bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG Gistermorgen hebben agenten van het politieteam Binnenstad een verkeerscontrole gehouden aan de Noordhoekring terhoogte van de Boomstraat. Bij deze controle gingen tien bromfietsers op de bon. Twee konden geen verzekeringsbewijs tonen, een bromfiets was helemaal niet verzekerd, vier bromfietsers hadden geen bromfietscertificaat en twee hadden het certificaat niet bij zich. Een bromfietsbestuurder ging op de bon omdat hij geen held droeg.

Tilburgse vrouw opgelicht

TILBURG Dinsdagmiddag tussen halfvier en kwart over vier werd aan het Frater Mattheushof een 82-jarige Tilburgse vrouw opgelicht. De dader ging er met 20 euro vandoor. De vrouw werd aan de voordeur van haar woning opgelicht toen een nog onbekende man haar vroeg of hij stoomgoed voor de buurvrouw bij haar af mocht geven. De rekening voor het stoomgoed bedroeg 12 euro. Toen de Tilburgse vrouw de man van de stomerij twintig euro gaf ging hij even wisselgeld halen en kwam dus niet meer terug. Het achtergelaten stoomgoed bleek een oude vod van een trui te zijn. De aanbieder van het stoomgoed zag er keuruig verzorgd uit. De man is rond de dertig jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang, langwerpig smal gezicht en gladde huid, De man heeft zwart haar dat hij in een paardenstaart droeg. Hij droeg een zwart kostuum met daaronder een zwarte coltrui en zwarte schoenen.

Politie houdt vrouw aan met gestolen auto

TILBURG Gistermorgen om kwart voor elf hebben agenten aan de Spoorlaan terhoogte van het Centraal Station een 51-jarige vrouw, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, aangehouden. De vrouw werd aangetroffen in een auto die eerder op de ochtend was gestolen in Hilvarenbeek. In de auto die de vrouw in het bezit heeft werden goederen aangetroffen die mogelijk van misdrijf afkomstig zijn. De aangehouden vrouw is ingesloten en in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.