Ministerie van Economische Zaken Berichtnaam: Vragen van het lid Van den Doel (VVD) aan de staatssecretaris van Economische Zaken over de snelle beantwoording van schriftelijke vragen. (Ingezonden 8 oktober 2002) Nummer: 142 Datum: 10-10-2002

1 Herinnert u zich uw uitspraken gedaan tijdens het kennismakingsgesprek met de Tweede Kamer op 12 september 2002, waarin u stelde dat schriftelijke vragen met de meeste spoed zullen worden beantwoord?

2 Zo ja, waarom heeft u deze belofte niet gestand gedaan ten aanzien van mijn schriftelijke vragen over EU-subsidies ingezonden op 10 september 2002?

3 Op welke termijn bent u van plan de genoemde vragen te beantwoorden?

De Staatssecretaris van Economische Zaken, de heer Wijn, heeft deze vragen als volgt beantwoord. Ministerie van Economische Zaken


1 Ja, ik heb tijdens het genoemde overleg aangegeven kamervragen 'snel en goed' te willen beantwoorden.


2 Laat ik voorop stellen dat kamervragen in beginsel binnen de gebruikelijke termijn moeten worden beantwoord en dat ik tegen die achtergrond uw vragen kan plaatsen.

De kwaliteit van de beantwoording prevaleert echter te allen tijde boven de snelheid van beantwoording. Aangezien een belangrijk deel van de vragen (onder nummer 2010215250) het beleidsterrein van de Minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij betreft, is voor een goede beantwoording van uw vragen intensief interdepartementaal overleg vereist.


3 Ik ben van plan deze vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.