Korps: Friesland, plaats: Fryslân 10-10-2002
Politieberichten van 10/10 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden; inbraak bedrijf
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Wortelhaven. Men kwam het pand binnen door verbreking van een ruit en daarna werd een toegangsdeur geforceerd. Het gehele pand werd doorzocht. Er werden 3 flatscreens weggenomen, alsmede een klein geldbedrag uit de kassa. Een medewerker van het bedrijf, een 59-jarige inwoner van Reduzum, heeft aangifte gedaan.

Drachten: aanrijding met gewonden
Donderdag omstreeks 08.00 uur vond op de Lauwers een aanrijding plaats tussen twee fietsers en een personenauto. De bestuurster van de personenauto, een 52-jarige inwoonster van Drachten reed in de richting van de Zuiderhogeweg. Tijdens het rijden kreeg de bestuurster een black-out en reed de voor haar in dezelfde richting rijdende fietsers aan. De fietsers, twee meisjes van 15 en 14 jaar, beiden uit Drachten, raakten gewond en zijn met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Lemmer: inbraak woning
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning aan het Turfland. Via verbreking van het slot in de toegangsdeur kwam men de woning binnen. Terwijl de bewoners boven lagen te slapen, werd de benedenverdieping doorzocht. Uit de woning werden een gsm en een gouden tientje weggenomen. De 48-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan. Tijdens het onderzoek bleek dat op verschillende adressen aan het Turfland was getracht in te breken. Het bleef hierbij een poging en er werd niets weggenomen.

Fryske diken: aankondiging controles
Maandag 14 oktober wordt door de radarcontroleurs van het Bureau Verkeershandhaving gecontroleerd op snelheid tussen Oldeholtpade en de Rijksweg A32 (N351). Woensdag 16 oktober staat de radarwagen opgesteld langs de weg tussen Winsum en Franeker (N384). Een dag later, donderdag 17 oktober, wordt gecontroleerd op snelheid tussen Selmien en Wijnjewoude. Tevens zal in week 42 ook op de andere items van Fryske diken worden gecontroleerd zoals helm, gordel, rood licht en alcohol.

Heerenveen: aanhouding verdachte
Afgelopen maandag werd uit een winkel aan de Marktweg een radio/cd-speler gestolen. Een 29-jarige inwoner van Heerenveen is hiervoor vanmorgen door de politie in zijn woning in Heerenveen aangehouden. De medewerker van de winkel had het kenteken van de auto onthouden waarin de verdachte maandag wegreed. Hierdoor kwam de politie de man op het spoor. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zie ook de politieberichten van 7 oktober.

Gorredijk: aantreffen muurkluis
Op zondag 6 oktober vond een voorbijganger op de groenstrook aan de Marktstraat een muurkluis, merk Juwel, klein model ( 22 x 16 x 11 centimeter, kleur grijs. Het deurtje van de kluis is voorzien van een rood/zwart cijferslot. De inhoud van de kluis bestaat uit diverse muntsoorten en bankbiljetten (oud Nederlands geld), kennelijk van een verzamelaar. Onder de munten en bankbiljetten is ook buitenlandse valuta. Tot op heden kon nog niet worden vastgesteld waar dit muurkluisje werd ontvreemd. Een ieder die hierover inlichtingen zou kunnen geven, wordt verzocht contact op te nemen met de politie, telefoon 0900 8844.

.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272