Politie Zaanstreek-waterland

16:18 09-OKT-02
LOC: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM CASTRICUM

Vrouw beroofd van tas
Afgelopen maandagmiddag werd een 22-jarige vrouw uit Wormerveer in de stationshal van het NS station in Zaandam, van haar tas beroofd. De dader passeerde het slachtoffer van achteren, rukte daarbij haar tas uit haar hand en ging er van door in de richting van de wijk Westerwatering. In de tas zaten onder andere een mobiele telefoon en bankpassen. De dader was een jongeman van ongeveer 17 jaar met een Zuid-Amerikaans uiterlijk. Hij had bruin kroeshaar en was ongeveer 1.65 m tot 1.70m lang. Hij droeg een zwarte jas met Nike embleem en een blauwe spijkerbroek. Ten tijde van de roof liepen verschillende mensen in de stationshal. De politie wil graag in kontact komen met deze mensen en verzoekt hen te bellen op telefoonnummer 0908844.


**
19:26 09-OKT-02
LOC: PURMEREND, ANNETTE POELMANSTRAAT

Portemonnee van bejaarde gestolen
Een 81-jarige vrouw uit Purmerend werd bij de lift van haar aanleunflat aan gesproken door een vrouw, die aangaf te collecteren voor blinde kinderen. De bejaarde heeft toen van de vrouw een pakje pleisters gekocht. Daarop vroeg de vrouw om koffie, waarna het slachtoffer de vrouw heeft meegenomen naar haar flat en koffie voor haar heeft gezet. Haar portemonnee heeft zij in een kastje gelegd. Vervolgens zei de onbekende vrouw, dat zij haar vriendin ging halen, maar kwam niet meer terug. Even later ontdekte de bejaarde, dat haar portemonnee uit het kastje was verdwenen. In de portemonnee zat ongeveer ¤ 70 en enkele passen. De onbekende blanke vrouw was ongeveer 35 jaar, had donker haar en opvallende lichtblauwe ogen.


**
22:39 09-OKT-02
LOC: ZAANDAM, INDIGOSTRAAT

Auto gestolen
Op woensdagavond, tussen zeven en tien uur, werd een personenauto gestolen. Het betreft een blauwe Opel Kadett met het kenteken YY-04-PT.


**
05:01 10-OKT-02
LOC: VOLENDAM, HELENA SMITSSTRAAT

Woninginbraak
In de afgelopen nacht werd ingebroken in een woning. Men kwam de woning binnen door het boren van gaatjes in een raam, waarna men dit kon openen. Het is nog niet bekend of er iets wordt vermist.


**
05:20 10-OKT-02
LOC: VOLENDAM, BONIFATIUS GUIJTSTRAAT

Auto weg na woninginbraak
Ook in een woning aan deze straat werd afgelopen nacht ingebroken via de gaatjesboren methode. De hele benedenverdieping werd doorzocht en overhoop gehaald. Hierbij werden onder andere bankpassen, een klein geldbedrag en de sleutels van een personenauto weggenomen en daarna de auto zelf. Het betreft een blauwe Nissan Primera met het kenteken 78-DV-FX.
**

09:00 10-OKT-02
LOC: PURMEREND, RUDOLF GARRELSSTRAAT

Apparatuur ontvreemd uit een zorginstelling
In de afgelopen nacht heeft men een ruit van de toegangsdeur aan de binnenplaats van een zorginstelling verbroken, waarna men het hele pand heeft doorzocht. Men nam een computer, een fax, een stereotoren, een TV en een videorecorder mee. Om op de binnenplaats te komen heeft men over een groot hek moeten klimmen. Men heeft het pand vermoedelijk via een raam aan de achterzijde verlaten.


**
11:40 10-OKT-02
LOC: PURMEREND, METEORENWEG

Man neergeschoten
Een 39-jarige man uit Purmerend werd in de hal van het flatgebouw waar hij woont door een nog onbekende man in de buik geschoten. Het slachtoffer zag daarna kans naar de kruising met de Churchillaan te lopen, maar zakte op de rijbaan in elkaar. Hij werd met spoed naar het Waterland ziekenhuis gebracht en onmiddellijk geopereerd. Omtrent de toestand van de man is nog niets naders bekend. De politie heeft de plaats van het misdrijf onmiddellijk afgezet en een onderzoek gestart. Vlak na de schietpartij werd wel een verdachte aangehouden, maar het is nog onbekend of deze iets met het misdrijf te maken heeft.


**
Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-101002

08:30-11:30 10-OKT-02
VOLENDAM, JULIANAWEG
Geen gordel
Woensdagochtend werden automobilisten en inzittenden in Volendam gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Op de Julianaweg werden tussen halfnegen en halftwaalf 35 mensen bekeurd. Tijdens de gordelcontrole werden ook nog twee bestuurders bekeurd omdat zij telefoneerden onder het autorijden.

13:00-21:00 10-OKT-02
ASSENDELFT
Teveel gedronken
Woensdagmiddag en -avond werden, in verband met de kermis op de Dorpsstraat, bestuurders in Assendelft op het gebruik van alcohol gecontroleerd. Een 23-jarige bromfietser uit Wormer had rond halfvier 's middags zoveel gedronken dat hij drie keer zoveel alcohol (660 ug/l) in zijn bloed had als voor een bestuurder is toegestaan. Om een uur of zeven werd een 21-jarige automobilist met een bijna even zo hoog alcoholgehalte (640 ug/l) aangehouden. Beide bestuurders konden hun rijbewijs inleveren. Een uur later werd een derde persoon, een 30-jarige bromfietser, meegenomen naar het politiebureau voor een nadere controle. De man had een alcoholgehalte van 260 ug/l en kreeg een rijverbod van een uur en een boete. In totaal namen 233 bestuurders deel aan de alcoholcontrole. Aan het begin van de middag werden op de Dorpsstraat acht bekeuringen uitgedeeld aan mensen die geen autogordel droegen. Een bestuurder die zonder APK-keuring reed, moet binnen een bepaalde tijd op het politiebureau komen tonen dat zijn auto goedgekeurd is, anders ontvangt hij alsnog een boete.

07:45-11:30 09-OKT-02
ZAANDIJK, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
07:40-10:00
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK
WIJDEWORMER, PROVINCIALEWEG
Te hard
Woensdag hield het verkeershandhavingsteam snelheidscontroles op de Provinciale wegen Zaandam-Castricum (n203) en Westzaan-Westgraftdijk (n246) in Zaandijk en Wormerveer. In Zaandijk reed zeven procent van alle weggebruikers te hard. De hoogste snelheid bedroeg 106 km per uur bij een toegestane snelheid van 70 km per uur. In Wormerveer bedroeg de hoogste snelheidsoverschrijding 46 km per uur, de radarapparatuur gaf een snelheid van 146 km per uur aan. Het percentage snelheidsovertreders bedroeg hier zes procent. Op de Provincialeweg n515 (afslag A7, richting de Zaanse Schans) werd woensdagmiddag tussen drie en vier uur ook gefotografeerd. Ruim drie procent van alle bestuurders werd op de foto gezet omdat zij harder dan 80 km per uur reden. De snelste had 107 km per uur op de teller staan.

13:50-15:45 10-OKT-02
BROEK IN WATERLAND/MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247
Weinig hardrijders op de N247
In Broek in Waterland en in Middelie werd woensdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de N247. Tussen twee uur en halfdrie reed in Broek in Waterland minder dan twee procent van alle automobilisten te hard. Tussen drie en vier uur was het overtredingspercentage in Middelie drie. Op beide plaatsen werden uitschieters van rond de 100 km per uur gemeten.


---