Politie Gelderland-Midden

Arnhem, aanrijding door niet handsfree bellen
man uit Doesburg die juist optrok om linksaf de oprit van de Pleijweg Tolkamer, Politie onderzoekt tasjesroof
Publicatiedatum: 10-10-2002

Vanmiddag rond 12.20 uur kwam bij de politie de melding binnen van een tasjesroof voor de ABN AMRO bank in Tolkamer. Het slachtoffer, een 34-jarige inwoonster van Herwen, verklaart dat daarbij een aanzienlijk geldbedrag werd buitgemaakt. De politie is bezig met een onderzoek.

De vrouw kwam rond 12.00 uur de bank uitgelopen met in haar schoudertas het zojuist opgenomen geld. Zij verklaart uit de richting van de kade in Tolkamer een bromfiets aan te hebben zien komen, die vervolgens vlak achter haar langs reed. Nadat zij door de bromfietser een duw tegen haar schouder kreeg, werd de schoudertas afgerukt en ging de man er vandoor.

Volgens het signalement dat de vrouw van de dader geeft betreft het een vrij forse man, met een witte, doorgestikte donsjas aan en een zwarte broek. De man droeg een zwarte integraal helm en reed op een donkerkleurige bromfiets.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Tot nu toe hebben zich geen directe getuigen van de roof gemeld. Van het slachtoffer zal een aangifte worden opgenomen.

voor nadere informatie:
district Rivierenland
Miriam van de Geer
Telefoon: 0316-368031


---


---

Ede, aanhouding na belediging politieambtenaren Publicatiedatum: 10-10-2002

Een 17-jarige vrouw uit Ede is op woensdagmiddag 9 oktober aangehouden toen zij twee politieambenaren beledigde. De politie, die net voorbereidingen trof voor een snelheidscontrole op het Grootveld te Ede, zag de vrouw en haar vriend met zeer hoge snelheid op een brommer voorbij komen. De vrouw (bijrijder) hield daarbij haar hand voor het verzekeringsplaatje. Even verderop konden zij staande worden gehouden. Nadat de politieagenten aangaven de brommer te willen onderzoeken, begon de vrouw de ambtenaren uit te schelden. Daarop werd zij aangehouden voor belediging. Dit ging niet zonder slag of stoot; de vrouw rende weg maar kon na een korte achtervolging worden aangehouden. De bestuurder probeerde zijn vriendin te ontzetten en bedreigde één van de agenten met zijn helm. Daarop werd ook deze 17-jarige jongen uit Ede aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, Onderzoek tasjesroof dreigt vast te lopen
Publicatiedatum: 10-10-2002

Rechercheurs van de politie in de unit Midden (Ede) dreigen vast te lopen in een onderzoek naar een tasjesroof op 26 september jongstleden. Bij de brutale diefstal liep het slachtoffer, een 27-jarige inwoonster uit Ede ernstig letsel op. Haar gebroken kaak is op verschillende plaatsen vast gezet. Eind dit jaar moet het slachtoffer opnieuw geopereerd worden, om plaatmateriaal te verwijderen.

Hoewel er getuigen van het incident zijn, is het tot op heden niet gelukt hen op te sporen. Toch wil de politie graag met hen in gesprek, om te kijken of daardoor alsnog een opening in het onderzoek gerealiseerd kan worden.

Diefstal
Het slachtoffer fietste donderdag 26 september vanaf de Verlengde Maanderweg de Prinsesselaan in. Daarna reed ze de Beatrixlaan in. Over de rechterschouder droeg de vrouw een donkerblauwe schoudertas. Plotseling wordt de vrouw rechts ingehaald door een bromfietser. De passagier hiervan probeert de tas van de vrouw te stelen. Ze houdt echter vast, ondanks het feit dat de bromfiets merkbaar sneller gaat rijden. Als de passagier uiteindelijk de tas loslaat, komt de vrouw met een klap op het wegdek terecht. De bromfiets rijdt weg in de richting van de Anna van Burenlaan.

Getuigen
Een passerende automobilist helpt de vrouw - die overigens zegt even buiten bewustzijn geweest te zijn - overeind. Ook een fiets en een bromfiets passeren de plaats van het incident. Het zijn met name deze bestuurders (van de auto, de fiets en de bromfiets), die de politie graag zou willen spreken. De vrouw, die in eerste instantie op eigen kracht weet thuis te komen, moet later geopereerd worden aan een dubbele breuk in haar kaak.

Verdachten
De daders verplaatsten zich op een donkere bromfiets, nieuw model. Verder is slechts bekend dat de passagier en bestuurder een helm droegen en waarschijnlijk donkere kleding. Wellicht weten voornoemde getuigen iets meer te vertellen van het incident en/of het signalement van de verdachten. Anders kan de politie niets anders dan het onderzoek naar dit incident stop zetten.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
district West-Veluwe Vallei
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 - 688221