Provincie Drenthe

Vernieuwde JRD gaat van start

Assen, 9 oktober 2002



Dinsdag 8 oktober is de nieuwe Jongerenraad Drenthe (JRD) officieel van start gegaan. Onder aanwezigheid van gemeentelijke jongerenraden, diverse ambtenaren van de provincie Drenthe en de media presenteerde de JRD haar nieuwe doelstellingen. Vervolgens werden de statuten overhandigd aan gedeputeerde mevrouw Brink. De gedeputeerde was erg enthousiast: "Ga zo snel mogelijk van start en laat gevraagd maar ook ongevraagd vaak van je horen."

De Jongerenraad Drenthe was de eerste provinciale jongerenraad in Nederland. Enkele maanden geleden heeft de JRD een gedaantewisseling ondergaan, in de vorm van een ander dagelijks bestuur en een groot aantal nieuwe leden. Sindsdien is er hard gewerkt aan het verwerven van projecten waar zij zich de komende maanden op zullen gaan richten. Zo is er door de provincie Drenthe en de Nationale Jeugdraad gevraagd om een debat te organiseren voor jongeren. Dit debat is bedoeld om jongeren duidelijk te maken dat het uitbrengen van hun stem met de Provinciale Statenverkiezingen van groot belang is.

De JRD bestaat nu uit negen leden, waarvan drie het dagelijks bestuur vormen. Zij zijn nog bezig om dit aantal uit te breiden. Natuurlijk is het belangrijk dat alle delen van de provincie zijn vertegenwoordigd, en de raad hoopt dan ook nieuwe leden te kunnen werven uit de kleinere gemeenten van Drenthe. Werkende jongeren zijn nog niet vertegenwoordigd in de raad maar de JRD gaat zich extra inzetten om deze jongeren ook bij de raad te betrekken.

Aankomend weekend zal de JRD in Oosterhesselen aan een training deelnemen waar workshops gevolgd zullen worden op het gebied van argumenteren, betogen, lobbyen en politieke besluitvorming. Met deze nieuwe kennis hoopt de JRD zich nog beter te kunnen inzetten voor de belangen van de Drentse jongeren.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl