Ingezonden persbericht

Congres: DSDM Congres 2002
Datum: 14 en 15 november 2002
Plaats: RAI, Amsterdam

Dagelijkse praktijk staat centraal op DSDM Congres 2002

'DSDM in de dagelijkse praktijk', met dit thema brengt het DSDM Consortium voor het voetlicht hoe de methode door tal van organisaties wordt gebruikt voor het snel ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige systemen die voldoen aan de bedrijfsdoelstellingen. Naast enkele plenaire presentaties is er een apart traject opgezet voor DSDM-starters en één voor DSDM-professionals.

Het congres biedt zowel theoretische als praktijkgerichte DSDM-informatie in relatie tot zaken als Human Performance Improvement, het belang van training en certificering, Prince II en CMM. Naast alle informatie over wat DSDM ten goede kan brengen, wordt er ook stilgestaan bij wat er fout kan gaan tijdens DSDM-projecten. Zo zal onder meer Jennifer Stapleton, Intellectual Assets Director van DSDM UK, ingaan op de meest voorkomende voetangels en valkuilen. Of, zoals ze het zelf zegt: "DSDM is basically common sense, but in the middle of a project, common sense often disappears."

Workshops
Ook dit jaar is de tweede dag van het congres ingericht met workshops. Verdeeld over vier tracks wordt aandacht besteed aan:
- 'Step to an Agile Frame of Mind'

- DSDM-overview

- Timeboxing

- Workshops

Voor wie is het congres bedoeld?
Het DSDM-congres is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met ICT-projecten. De ideale balans tussen theorie en praktijk maakt het congres de moeite waard voor business managers, IT-managers, projectleiders, hoofden applicatieontwikkeling enzovoort. Ook voor organisaties die zich willen oriënteren op DSDM als projectmanagementmethode is dit congres een uitgelezen gelegenheid.

DSDM
DSDM, the Framework for Business Centred Development, is een standaard ontwikkelmethode voor ICT-toepassingen, volledig onafhankelijk van leveranciers en ontwikkelomgevingen. De incrementele en iteratieve benadering van DSDM garandeert gebruikersorganisaties een snelle time-to-market en een constante match tussen (veranderende) bedrijfsdoelstellingen en de implementatie daarvan. Kenmerken van de methode zijn intensieve gebruikersparticipatie, kwaliteit en snelheid. Dit wordt onder meer bereikt door gebruik te maken van evolutionair prototypen. DSDM wordt toegepast bij de ontwikkeling van zowel kleine als grote systemen en in organisaties in de publieke, dienstverlenende en commerciële sector.

DSDM-consortium
Om de incrementele ontwikkeltrajecten vorm te geven en te kunnen beheersen, is een standaard raamwerk nodig. Acht jaar geleden is met dit doel in Engeland het DSDM-consortium opgericht. Dit consortium heeft als doel het ontwerpen van een ontwikkelmethode die beter past bij de moderne dynamische bedrijfsomgeving. Het DSDM-consortium Benelux telt op dit moment meer dan 120 leden, waaronder gebruikersorganisaties, ICT-dienstverleners en adviesbureau's.

Informatie / aanmelding:
DSDM Consortium, tel. 0342-475255, Internet: www.dsdm.nl. Aanmelden congres via Internet: http://www.array.nl/congressen/dsdm02_main.htm

Persinformatie (