Provincie Noord-Holland

logo Noord-Holland Recreatie

blokjesplaatje
home
De provincie en recreatie
Cultuur Actueel
Recreatie Actueel
Toerisme actueel
Vraag & reageer
Links

Recreëren in de provincie Noord-Holland
Wat kan de provincie voor u betekenen op het gebied van culturele activiteiten, watersport, wandel- en fietsroutes of cultuurhistorie? Deze en andere actuele onderwerpen met betrekking tot cultuur, recreatie en toerisme hebben we hier voor u op een rijtje gezet. Bent u op zoek naar beleidsinformatie? Zoekt u de desbetreffende onderwerpen dan onder beleid.

De Wandeling als bouwsteen

lees verder

De Floriade na sluiting
Wat gebeurt er met het prachtige park nadat de hekken van de Floriade zijn gesloten? Dat is een vraag waar druk over gediscussieerd wordt. Door de provincie Noord-Holland en de Gemeente Haarlemmermeer. Het Floriade-terrein ligt midden in het recreatiegebied De Groene Weelde. De Stuurgroep Haarlemmerméér Groen en de Stichting Mainport en Groen hebben meebetaald aan de basisinrichting. Zij hebben gezorgd voor een groene omgeving en voor fietspaden naar de Floriade. Ook om na sluiting van de Floriade ervan verzekerd te zijn dat het park haar recreatieve bestemming behoudt.
lees verder

Nieuw Fonds voor Provinciale Monumenten
De provincie Noord-Holland keert vanuit het Kranenburgfonds subsidies uit voor de restauraties en onderhoud aan provinciale monumenten en subsidies voor roerende monumenten. Naar verwachting zal met ingang van 2003 door eigenaren van provinciale monumenten een beroep op het Revolving Fund gedaan kunnen worden.
lees verder

Aankondiging Fototentoonstelling Tentoonstelling '......en zij schiepen het landschap'
Tot 20 oktober 2002 is in het Spaarnestad Fotoarchief te Haarlem de tentoonstelling .en zij schiepen het landschap te zien. De tentoonstelling laat van 14 fotografen een selectie zien uit ruim 10 jaar Opdrachten Documentaire Fotografie van de provincie Noord-Holland. Sinds 1991 verstrekt de provincie jaarlijks opdrachten documentaire fotografie. Door middel van deze opdrachten wordt een bijdrage geleverd aan de visuele geschiedbeschrijving van Noord-Holland.
lees verder

Regiokaart Vechtstreek Cultuurhistorie en Ruimtelijke Ontwikkeling Dat het behouden van erfgoed niet altijd mogelijk is in onze dynamische omgeving, is voor de meeste mensen wel duidelijk. Maar wat kan dan wel en wat niet? Waarom wordt er voor verandering of zelfs sloop van een monument de ene keer wel toestemming gegeven en een andere keer niet? Hiervoor is geen blauwdruk te geven. Het gaat om afwegen van belangen. Op objectniveau moet daarom elk geval apart beoordeeld worden en moeten alle partijen om tafel om de voors en tegens af te wegen.
lees verder

Genieten in De Groene Long
De Groene Long, de regio tussen Amsterdam, Zaanstad, Alkmaar en Hoorn, heeft een karakteristiek Hollands landschap. Het is open en groen met veel water en oude stadjes en dorpjes. En dat op fietsafstand van de genoemde grote steden. Je kunt er natuurlijk ook wandelen, skeeleren, kanoën of, als er ijs ligt, schaatsen. Er zijn verschillende routes uitgezet, verkrijgbaar bij de VVV.
lees verder

Column gedeputeerde Verburg: Wilt u als waterrecreant meer dan vaarroutes alleen?
Als waterrecreant heeft u in Noord-Holland alle ruimte. In aantal ligplaatsen bijvoorbeeld is onze provincie de grootste watersportprovincie van Nederland. U kunt aanleggen in Den Oever, Oudeschild, Wieringermeer, Hoorn, Enkhuizen, Volendam, Huizen of Loosdrecht, om maar een paar jachthavens te noemen. U kunt met uw motorboot de hele provincie door. Door het Spaarne, De Zaan en de Kop van Noord-Holland. Voortdurend komen er ook nieuwe mogelijkheden bij. lees verder