Ingezonden persbericht


Novell integreert CRM-dienstverlener Blue-Chip in dochteronderneming Cambridge Technology Partners

Acquisitie leidt tot grootste Siebel-integratiepartner in de Benelux

Capelle aan den IJssel, 10 oktober 2002 - Op 7 oktober jl. heeft Novell Siebel-integrator Blue-Chip Company overgenomen. Het in Leiden gevestigde bedrijf wordt geïntegreerd in de Novell-dochteronderneming Cambridge Technology Partners (Cambridge). Cambridge is een vooraanstaande CRM-integrator landen als Duitsland en Zwitserland en wordt nu ook de grootste Siebel-integrator van de Benelux. De nieuw verworven CRM-expertise van de Benelux-vestiging wordt bovendien ingevoegd in het Europese Siebel Competence Center van Cambridge. Het 'nieuwe' Cambridge Benelux is met onmiddellijke ingang actief als end-to-end e-business-leverancier in multi-vendor omgevingen.

Cambridge Benelux, e-business-specialist, richtte zich tot nu toe op het leveren van oplossingen voor online-marketing en multi-channel communicatie integratie, onder meer door de implementatie van portal-technologie, content management-systemen en e-business oplossingen. Het recent aangekochte Blue-Chip is een onderneming die is gespecialiseerd in de implementatie van de dominante applicatie in de CRM-markt, Siebel. Met de integratie van Blue-Chip kan Cambridge voortaan het gehele go-to-market-spectrum van een onderneming afdekken, van marketing tot sales en service. Bovendien heeft Cambridge de ruggesteun van een financieel stabiel moederbedrijf Novell Inc. die belangrijke software en diensten levert op het gebied van netwerk infrastructuur, security en e-business-integratie.

Louis Slaats, directeur Cambridge Benelux, verteld: "Blue-Chip is een kwaliteitsleverancier met zeer tevreden klanten. Die hebben in de eerste plaats de keuze gemaakt voor Siebel. Nieuwe klanten zullen dat ook doen. Maar dan is het voor hen wel prettig om te weten dat zij voor de complexe integratieslag van Siebel binnen een e-business-omgeving bij dezelfde leverancier terecht kunnen. Met andere woorden, Cambridge wordt een end-to-end-onderneming op het gebied van e-business. We beschikken nu niet alleen over kennis van portals en content management, maar ook over CRM en de integratie daarvan met backoffice-systemen zoals SAP."

"Novell´s acquisities blijven toegevoegde waarde leveren voor klanten, onder meer door de recente overname van Silverstream, dat Web services en EAI software levert voor de integratie van onder andere CRM- en ERP-systemen.", aldus Bram Haasnoot, directeur Novell Nederland. Deze aankoop is dan ook een directe bijdrage aan onze Novell Nsure strategie die we op 9 oktober hebben aangekondigd, waarbij Novell Nsure systemen levert voor veilig identiteitsbeheer zodat bedrijven zowel kunnen communiceren met werknemers, klanten en partners als hun informatie en bronnen beschermen.

Ook Raj Singh, directeur Blue-Chip Company, is zeer te spreken over de overname. "We hebben lang gezocht naar een partij met een hoog kennisniveau en de solide achtergrond van een kapitaalkrachtig moederbedrijf met een indrukwekkende groeistrategie. Met Novell en Cambridge bieden we de verzekering aan onze klanten dat onze kennis en expertise langdurig beschikbaar blijven. Bovendien vindt onze kennis een bedding in de totaalaanpak van Cambridge. Kortom: Cambridge en Blue-Chip vormen de perfecte match. Cambridge heeft de online-marketingkennis, onder meer over secure identity management, channel management en web penetration, Blue-Chip de specialistische CRM-kennis. Cambridge levert kennis over technische integratie, hosting en beheer, Blue-Chip heeft altijd gedacht vanuit de line-of-business en enterprise-applicatie. Tegelijk kennen we dezelfde sectoren door-en-door: het bank- en verzekeringswezen, de nutssector, uitgeverijen/media, technologie en telecommunicatie. Ook dat maakt deze krachtenbundeling zo effectief. Steef Teeuwen zal verantwoordelijk zijn voor het vergoten van het marktaandeel door de focus te leggen op de geïntegreerde oplossingen voor de Benelux markt. Voorheen was Teeuwen onderdeel van het Blue-Chip management team, hij zal nu de functie vervullen van Director Business Development.

Over Novell
Novell en haar divisie voor eServices, Cambridge Technologie Partners, helpen organisaties bij het succesvol integreren en efficiënt toepassen van netwerken. Hiertoe beschikt Novell over kostenbesparende e-business oplossingen en bewezen Net services software. Hiermee vindt de integratie van de back-office plaats met alle typen netwerken: internet, intranet en extranet. Dit kan veilig, zonder grootschalig ingrijpen en met behoud van de bestaande besturingssystemen.

Novell's Net services software vormt het fundament van 'one Net' - één wereldwijd netwerk dat nieuwe applicaties en nieuwe vormen van zakendoen ondersteunt. Om te komen tot complete Net-oplossingen combineert Novell haar Net services software met strategische allianties en wereldwijde channel-, consultancy-, educatie- en technische support-programma's.

Meer informatie:
Bram Haasnoot
Directeur Novell Nederland B.V.
Tel: 010-2864444
E-mail: bhaasnoot@novell.com

Louis Slaats
Directeur Cambridge Benelux
Tel: 020-5750575
E-mail: Louis.Slaats@ctp.com

Suzanne van de Raadt
Brodeur Worldwide
Tel: 020-3462000
E-mail: svanderaadt@nl.brodeur.com