Microsoft lanceert Content Management Server 2002

Nauwe integratie met Microsoft .NET en ondersteuning van webservices

Schiphol-Rijk, 10 oktober 2002 - Microsoft heeft tijdens de Microsoft Exchange gebruikersconferentie in Anaheim Content Management Server (CMS) 2002 gelanceerd. CMS 2002 maakt deel uit van Microsofts .NET Enterprise Server-familie, waartoe tevens BizTalk Server, Commerce Server en SharePoint Portal Server behoren. Microsoft CMS 2002 biedt een sterke integratie met andere .NET Enterprise servers en ondersteunt vele industrie standaarden. Dit maakt deze oplossing voor het beheren van web-content flexibeler, krachtiger en gemakkelijker uit te breiden. Door de nauwe integratie met het .NET Framework en Visual Studio .NET kunnen ontwikkelaars snel webapplicaties ontwikkelen met content managementmogelijkheden, alsmede webservices die content aanbieden. Integratie met Microsoft Office zorgt voor een verhoging van de zakelijke productiviteit, doordat gebruikers in Word content kunnen creëren en deze vervolgens direct kunnen publiceren op het web.

In Nederland hebben verschillende grote organisaties voor Microsoft Content Management Server gekozen, waaronder Wolters Kluwer en Sara Lee (Douwe Egberts). CMS helpt deze organisaties bij het stroomlijnen van de web-publicatieprocessen en draagt daarmee aanzienlijk bij in het reduceren van de kosten.

"Naarmate organisaties hun bedrijfsprocessen steeds meer uitbreiden naar het Internet, neemt het belang toe van een geïntegreerde eBusiness-infrastructuur die mensen verbindt met de informatie die zij nodig hebben," zegt Winni Verhoef, product manager van Microsoft Nederland. "Dankzij de uitgebreide ondersteuning voor het Microsoft .NET Framework, XML webservices en de integratie met Microsoft Office en Visual Studio .NET, zorgt CMS 2002 voor een reductie van de kosten die gepaard gaan met het onderhouden, beheren en publiceren van web-content."

Content management en webservices
Dit jaar heeft Microsoft eerder al BizTalk Server 2002 en Commerce Server 2002 geïntroduceerd. Met de lancering van Content Management Server 2002 completeert het bedrijf zijn productaanbod van met .NET geïntegreerde eBusiness-servers. De diepgaande afstemming op de .NET-architectuur verschaft ontwikkelaars een uitgebreide reeks kant-en-klare en modificeerbare content management server-besturingscomponenten, inclusief faciliteiten voor het beheer van broncode. Ontwikkelaars kunnen hierdoor snel en gemakkelijk websites bouwen met beheerde content en beheerde code. De ingebouwde ondersteuning voor op standaarden gebaseerde XML-content en de mogelijkheid om content en functionaliteit als XML webservices beschikbaar te stellen, zorgen ervoor dat CMS 2002 gemakkelijk geïntegreerd kan worden met heterogene omgevingen en met bestaande bedrijfssystemen.

Nieuw in Content Management Server 2002
De uitgebreide functionaliteit maakt Content Management Server 2002 tot een veelomvattende oplossing voor het beheren van websites met veel content. Tot de nieuwe mogelijkheden behoren:


* Krachtige applicatie-ontwikkelomgeving - De sterke integratie met Visual Studio .NET en de .NET Framework-architectuur biedt ontwikkelaars een uitgebreide en krachtige omgeving voor het snel ontwikkelen van functioneel rijke en bedrijfskritische websites met beheerde content en code.
* Interoperabiliteit op basis van standaarden - Door de ingebouwde ondersteuning voor het beheer van op standaarden gebaseerde XML-content is Content Management Server 2002 gemakkelijk integreerbaar in een heterogene omgeving, zonder dat programmeertalen hierbij een beperking vormen. Tevens kunnen klanten CMS-content en -functies beschikbaar stellen als webservices.
* Snelle uitrol - Content Management Server 2002 werkt samen met Microsoft Application Center, waardoor de uitrol van CMS-websites sterk vereenvoudigd wordt. Ook het uitrollen van sites door firewalls heen en op uitgebreide serverparken verloopt eenvoudig.
Beschikbaarheid
Microsoft Content Management Server 2002 zal vanaf eind dit jaar beschikbaar zijn. Meer informatie over Content Management Server 2002 is te vinden op www.microsoft.com/cmserver/.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.