Ingezonden persbericht


Persbericht

Cognos introduceert Next Generation Scorecarding-oplossing in Nederland

Cognos Metrics Manager koppelt individuele resultaten aan bedrijfsperformance

Nieuwegein, 10 oktober 2002 Cognos (Nasdaq: COGN; TSX:CSN), marktleider in business intelligence (BI), heeft vandaag de Cognos Metrics Manager geïntroduceerd. De Cognos Metrics Manager (CMM) stelt organisaties in staat om resultaten continu te analyseren, monitoren en rapporteren. Met deze oplossing is de informatie beschikbaar op alle niveaus in de organisatie. De CMM is het sluitstuk van de Cognos Corporate Performance Management visie en strategie.

Dit nieuwe product biedt een toegevoegde waarde aan managementrapportages. Organisaties zijn vaak genoodzaakt om hun budgetten, forecasts en financiële resultaten in spreadsheets te presenteren. Deze rapportages worden meestal met de hand gemaakt en zijn niet geïntegreerd in een systeem. CMM, onderdeel van de Cognos Series 7 BI-oplossing, stelt organisaties juist in staat om hun performance, weergegeven in verschillende rapportages en analyses, continu te monitoren. Daarnaast kan iedere werknemer zijn status en ontwikkeling afgezet tegen de bedrijfsdoelstellingen op ieder gewenst moment bekijken.

Balanced scorecard implementaties leveren vaak niet het gewenste resultaat, omdat de onderliggende BI ontbreekt. Het optimaal integreren van BI is cruciaal voor het succes van elk scorecard initiatief. Als dit ontbreekt, kunnen gebruikers geen kritische vragen stellen zoals Waarom is mijn scorecard-rapportage niet conform planning en Wat kan ik eraan doen , aldus Frank Buytendijk, research director van Garter. BI-tools stellen de gebruiker in staat om dieper in te gaan op deze vragen en de details in het systeem terug te vinden, en zo antwoord te krijgen op de vraag waarom in plaats van wat .

De behoefte om meer inzicht te verkrijgen in de bedrijfsperformance is tegenwoordig erg belangrijk voor ondernemingen , alus Henry Morris, vice president Applications and Information Acces bij IDC. Met de Metrics Manager voegt Cognos een visueel, multifunctioneel performance management systeem toe aan zijn BI-portfolio .

De open methodologie- benadering van CMM stelt gebruikers in de gelegenheid om diverse kwaliteit/performance initiatieven zoals ISO 9000, Total Quality Management (TQM), Balanced Scorecard, Six Sigma en EFQM te implementeren. CMM is geschikt voor out-of-the box implementatie en maakt gebruik van simpele, intuïtieve user-interfaces die eenvoudig door iedereen in de organisatie gebruikt kunnen worden.

Cognos was de eerste BI-aanbieder die een visie formuleerde voor de strategische toepassing van BI. Onze duidelijke marktleiderspositie in de hedendaagse scorecarding markt bewijst dat we een solide en bewezen track-record hebben. De introductie van Cognos Metrics Manager zal onze positie in de markt alleen maar verstevigen. Het leveren van oplossingen die organisaties ondersteunen bij het op elkaar afstemmen van hun bedrijfsstrategie en resultaten zal in ieder geval onze core-activiteit blijven , aldus Hans Sint Nicolaas, Managing Director Cognos B.V.

Over Cognos

Cognos Inc. - met hoofdkantoren in Canada en de USA - is wereldwijd de grootste leverancier van software voor rapportages en analyses van gegevens uit allerlei databases. Met die business intelligence (BI) software stelt Cognos al meer dan twee miljoen gebruikers in staat om meer inzicht te verkrijgen in en betere beslissingen te nemen over hun activiteiten. Als voorloper in de ontwikkeling van BI-software biedt Cognos haar klanten daarbij een concurrentievoordeel in de vorm van Corporate Performance Management (CPM): de strategische toepassing van BI in de totale bedrijfsvoering. Cognos levert daarvoor het BI-raamwerk dat mensen, informatie en beslissingsstructuren binnen de organisatie verbindt en dat de totale managementcyclus van planning, budgettering, rapportage, analyse en scorecarding integreert. Met zo n CPM-opzet kunnen organisaties continu de eigen prestaties meten ten opzichte van hun bedrijfsstrategie en onmiddellijk de juiste maatregelen nemen voor bijsturing. In Nederland zorgt Cognos B.V. samen met zo n tachtig Business Partners voor BI-toepassingen die zijn toegesneden op onder meer de financiële sector, de overheid, productie- en distributiebedrijven en de telecommunicatie. De aandelen van Cognos, Inc. zijn genoteerd aan de NASDAQ (COGN) en de Toronto Stock Exchange (CSN). Voor meer informatie kijkt u op www.cognos.nl.