Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 10-10-2002
Persberichten van donderdagmiddag 10 oktober 2002

Ernest Zinsmeijer verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 14 oktober 2002, 08.00 uur.

Telefoon 0592 361127 of 06 22662875

Auto te water

Huis ter Heide Vanmorgen reed een 19-jarige man uit Surhuizum met zijn auto over de Kolonievaart vanuit de richting Veenhuizen. Vermoedelijk door te hoge snelheid raakte hij in de berm en vervolgens in het water van de naast de weg gelegen vaart. Behoudens een gedeeltelijk nat pak kwam hij met de schrik vrij.

Ongeval onder invloed

Assen Vanmorgen reed een 36-jarige man uit Assen met zijn auto over de Europaweg-Oost en op de kruising met de Lonerstraat negeerde hij vermoedelijk het rode verkeerslicht en reed de kruising op. Daar kwam hij in botsing met een autobus, bestuurd door 47-jarige man uit Noordbroek, die een groen verkeerslicht in zijn richting had. Door de aanrijding werd de personenauto zwaar beschadigd en de bestuurder raakte licht gewond. Hij werd naar het WZA overgebracht waar een bloedproef van hem werd genomen. De auto bleek niet verzekerd te zijn en de bestuurder had geen geldig rijbewijs.

Inbraken in autos

Vries Vannacht werd in drie autos in Vries ingebroken. Aan de Boskamp ontdekte vanmorgen de 44-jarige eigenaar dat het portierslot was geforceerd en dat de radio/cd-speler was weggenomen.

Aan de Holtkampen zag vanmorgen de 42-jarige eigenaar dat een ruit van zijn auto was ingeslagen. Hij mist eveneens zijn radio/cd-speler.

Aan de Klaverkampen werd de auto van een 56-jarige vrouw opengebroken. Ook hier werd een ruitje ingeslagen. Zij mist de radio/cd-speler alsmede persoonlijke documenten.

Zonnecollector weggenomen

Westerbork Deed vanmorgen een 54-jarige man uit Elp aangifte van diefstal van een zonnecollector die in een weiland aan de Diekeveenseweg bij een waterbak stond. Schadebedrag: 900 euro.

Man onwel

Eelde Vanmorgen werd een 51-jarige man uit Noordlaren onwel terwijl hij over de Burgemeester Legroweg fietste Hij viel met zijn hoofd op straat waardoor hij buiten bewustzijn raakte en een forse hoofdwond opliep. Hij werd per ambulance naar het Martiniziekenhuis overgebracht.

Hennepkwekerij ontmanteld

Assen Vanmorgen werd in een woning aan de Mr. S. van Houtenstraat een hennepkwekerij ontmanteld. Op de slaapkamer van de woning werd een professioneel ingerichte kwekerij aangetroffen met in werking zijn lampen, ventilatoren, irrigatiepompen, waterpompen enz. Er bleken bijna 200 volgroeide planten te staan. De benodigde elektriciteit werd buiten de meter om betrokken van het energiebedrijf. De 58-jarige bewoner van de woning was niet aanwezig maar zal later nog gehoord worden. Zowel planten als apparatuur werden door medewerkers van de gemeentelijke reinigingsdienst afgevoerd en vernietigd.