Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe voorzitter en bestuursleden gezocht

FUSIE VAN TWEE GROENE ORGANISATIES BIJNA ROND

Het Noord-Hollands Landschap en Landschapsbeheer Noord-Holland zijn bijna rond met de fusie die op 1 januari 2003 zal plaatsvinden. Daarmee ontstaat in Noord-Holland een krachtige organisatie die werkt aan behoud, herstel en versterking van natuur, landschap en cultuurhistorie. De organisatie biedt de Noord-Hollandse bevolking de mogelijkheid hier actief dan wel passief bij betrokken te zijn.

De voorbereiding van de fusie is al zo ver gevorderd, dat gezocht wordt naar een nieuwe voorzitter en naar bestuursleden voor de nieuwe stichting. Om de meer open opstelling te onderstrepen wordt daarbij een openbare werving toegepast; vrijdag 11 oktober verschijnt in een aantal Noord-Hollandse kranten een advertentie. De nieuwe voorzitter wordt ook betrokken bij de volgende stappen ter voorbereiding van de fusie.

De fusiestichting ontvouwt haar plannen begin november. Dan zijn de taken en ambities te vinden op de website van beide organisaties. Ook worden tegen die tijd een persbijeenkomst en een relatiemiddag gehouden. Dat is ook het moment waarop medewerkers van Landschapsbeheer Noord-Holland verhuizen naar een pand in Castricum, vlakbij kantoor en winkel van Het Noord-Hollands Landschap.

De fusiestichting is sterk verankerd in de Noord-Hollandse samenleving. Het werk wordt ondersteund door 40.000 beschermers. Bij de beheerswerkzaamheden worden, naast eigen personeel, 3.000 vrijwilligers betrokken. De beide stichtingen onderhouden tezamen 3.500 ha natuurgebied en 30 km lintbeplanting, bermen, dijken of kaden. Ook buiten deze gebieden wil de fusiestichting actief zijn in onder meer onderhoud, beheer en bescherming. Verder vormen voorlichting, educatie en lobbyen belangrijke taken.

Heeft u belangstelling voor één van de bestuursfuncties, vraag dan de vacaturetekst op in de InformatieWinkel Noord-Hollands Landschap, 0251-362 762.


---

Nadere inlichtingen voor de pers:
J. Stuart, voorlichter Noord-Hollands Landschap, 0251-362747 I. Miedema, voorlichter Landschapsbeheer Noord-Holland, 023-5144508 R. Mentink, extern procesbegeleider, 015-3615111

Afdeling communicatie Noord-Hollands Landschap
Postbus 257, 1900 AG Castricum
doorkiesnummer 0251-362 747
fax 0251-652 422

>