BEDRIJFSFONDS VOOR DE PERS
http://www.bedrijfsfondspers.nl/persberichten.cfm

Bedrijfsfonds voor de Pers steunt Generation Now

Het bestuur van het Bedrijfsfonds voor de Pers heeft besloten financiële steun te verstrekken aan het multiculturele blad Generation Now. De financiële steun van het Bedrijfsfonds komt neer op een bijdrage van ten hoogste 178.967,- euro aan een door de uitgever, IterCreation VOF, ingediend project. Het besluit om de uitkering te verstrekken is gebaseerd op de tijdelijke subsidieregeling minderhedenbladen en journalistieke internet-informatieproducten, die in juli van dit jaar in werking is getreden

Generation Now is ontstaan tijdens een multiculturele manifestatie met dezelfde naam georganiseerd door Forum, Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling. Het blad verschijnt sinds 1999 met een frequentie van vijf keer per jaar. Het wordt in samenwerking met Forum als adviserende instantie gemaakt. Het blad richt zich op jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Scholen, jongerencentra e.d. kunnen zich abonneren op partijen van het magazine, terwijl jongeren ook rechtstreeks een abonnement kunnen nemen.
De uitgever zou graag een grotere verspreiding voor het blad willen hebben, enerzijds om aan de vraag van scholen/lezers te kunnen voldoen en anderzijds om adverteerders beter te kunnen bedienen. Daardoor is ook de continuïteit beter gegarandeerd. Daartoe ontbreken echter de financiële middelen. Om meer continuïteit in de exploitatie te krijgen wil de uitgever onder meer de volgende maatregelen uitvoeren: het voeren van een promotiecampagne, het houden van een lezersonderzoek en het uitvoeren van jongerenenquêtes.

10 okt 02 17:33