Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 10 oktober 2002

Team Loon op Zand:

Diefstal crossmoter
KAATSHEUVEL Uit een berging achter een woning aan de Waal 16 te Kaatsheuvel werd een wit/rood/zwarte crossmoter, merk Vor 500, gestolen. Men kwam de berging binnen door de deur open te breken. De inbraak vond plaats in de nacht van 10 oktober.

Open Dag afgelast
KAATSHEUVEL: In verband met het overlijden van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus is de Landelijke Open Dag Politie afgelast. De Open Dag zou zaterdag 12 oktober as. plaatsvinden in en rond het politiebureau in Kaatsheuvel.

Team Gilze en Rijen:

Kinderen gooien stenen naar passerende treinen

RIJEN: De wijkagent van Rijen-Oost en Hulten betrapte op woensdagmiddag een drietal jongens op heterdaad, toen zij stenen gooiden naar passerende treinen. Dit gebeurde aan de Vennenweg te Rijen. Het ging om kinderen van 9 en 11 jaar oud. Ze bevonden zich langs de spoorlijn en gebruikten kiezels die langs de spoorlijn liggen. Ze moesten met de wijkagent mee naar het politiebureau. Volgens de Spoorwegpolitie is er geen schade veroorzaakt aan de treinwagons. De ouders van de jongens zijn op de hoogte gebracht. In overleg en met toestemming van diezelfde ouders verwijst de politie de kinderen door naar STOP voor een leerstraf. Kinderen beneden de 12 jaar mogen in Nederland niet strafrechterlijk vervolgd worden. Wel kunnen zij in aanmerkingen komen voor een leerstraf via Bureau HALT. Dit project heet STOP, waarvoor overigens uitdrukkelijke toestemming van de ouders een voorwaarde is.

Vroeg vuurwerk

RIJEN: Dezelfde wijkagent pakt intussen ook nog twee 14 jarige jongens op. Zij waren op woensdag 9 oktober vuurwerk aan het afsteken op de Moerstraat te Rijen. De wijkagent had dus in totaal vijf kinderen in zijn dienstauto zitten voor kattenkwaad Ook de ouders van deze jongens zijn in kennis gesteld. De jongens zullen worden doorverwezen naar bureau HALT.

Team Geertruidenberg Drimmelen:

Snelheidsduivel verrast door onopvallende politieauto

GEMEENTE GEERTRUIDENBERG en GEMEENTE DRIMMELEN: Op 9 oktober 2002, in de vooravond hield de politie op de snelwegen A16, A58 en A59 een "mobiele" snelheidscontrole gehouden. Met een onopvallende politieauto werden de excessen op het gebied van snelheid gecontroleerd. Drie bestuurders van personenauto`s kregen een proces verbaal voor de overschrijding max. snelheid. Eén bestuurder kreeg daarnaast nog een proces verbaal voor kleven. Terwijl de politie trachtte een andere overtreder te achterhalen, ging een automobilist met een snelheid van 160 kilometer per uur op korte afstand achter het politievoertuig rijden en probeerde de politieauto links in te halen. De verdachte kan rekenen op een stevig proces-verbaal.

Team Waalwijk:

Zakkenrollers ontkomen

WAALWIJK: Op 09 oktober omstreeks 11.00 uur werd er in een winkel van De Els te Waalwijk een diefstal gepleegd. Van een klant werden uit haar winkelwagentje haar portemonnee gestolen. Dat was mogelijk omdat zij eerst afgeleid werd door een man waarna een vrouw haar portemonnee weg wist te nemen. Dit werd gezien door de bedrijfsleider van de winkel maar ook deze kon niet voorkomen dat ze beiden wisten te ontkomen.

Inbraak in een bestelauto

WAALWIJK: Op 9 oktober, in de avonduren, werd er ingebroken in een bestelbusje dat geparkeerd stond op de Gustav Mahlerstraat te Waalwijk. Uit het busje werd elektrische en handgereedschap gestolen. De waarde daarvan is niet bekend.

Brutale indringer gaat er met geld vandoor

WASPIK: De politie is op zoek naar een brutale indringer. De man kwam op woensdag 9 oktober in de middaguren, aan de deur van een bejaarde vrouw in Waspik. Hij vertelde dat hij kleedjes te koop had. Mevrouw wilde daar niet op in gaan. Vervolgens drong hij toch brutaal haar woning binnen. In de woonkamer pakte die man vervolgens haar portemonnee, nam daar haar geld uit en verliet de woning.

Team Oosterhout:

Waarschuwing: Inbrekers zijn op zoek naar autosleutels

OOSTERHOUT: De politie waarschuwt voor inbrekers die op zoek zijn naar autosleutels. De politie ziet verband in een aantal recente woninginbraken en poging daartoe in en rond Oosterhout. Afgelopen maandag werden bij een woninginbraak twee dure autos gestolen in s-Gravenmoer. De volgende dag probeerde inbrekers om binnen te komen bij woningen aan de Jan van Scorelstraat en de Rembrandtlaan in Oosterhout. Goed hang- en sluitwerk voorkwam beide inbraken. De politie vermoedt dat het de daders te doen was om de autos. Afgelopen nacht was het opnieuw raak. Er is ingebroken in een woning aan de Heemraadsdam, waarbij het de dieven waarschijnlijk te doen was om de nieuwe auto. Ondanks diverse pogingen lukte het de dieven niet om binnen te komen in de woning. Bij een woning aan de Heemraadsdam stal men een BWM nadat men de autosleutels uit de woning had gestolen. Ook aan de Keizersdam kwamen de inbrekers binnen. Om binnen te komen hadden ze gaatjes geboord in een raamkozijn. Via de gaatjes heeft men de raamgrendels geopend en de woning doorzocht. De autosleutels kon men echter niet vinden. De politie gaat ervan uit dat de daders wel gericht gezocht hebben naar de autosleutels. Alle lades en kasten in de woonkamer en de jaszakken aan de kapstok waren namelijk doorzocht. De politie adviseert daarom:


* Bewaar uw autosleutels op een onlogische plaats, zodat ze niet gemakkelijk te vinden zijn of neem de autosleutels mee naar de slaapkamer.

* Zorg voor goed hang- en sluitwerk.
Met name raamgrendels moeten niet open gehengeld kunnen worden met een ijzerdraadje.

Vermoedelijk gaan autodieven tegenwoordig inbreken in woningen omdat autodiefstal zonder originele autosleutels tegenwoordig bemoeilijkt is door alarmsystemen, startonderbrekers en sleutels met ingebouwde beveiligingschips.

Bron: Jeroen Steenmeijer