Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Terug naar de homepage

Terug naar de vorige bladzijde communicatie en ontwikkeling Terug naar de vorige bladzijde
ict

Informatie- en Communicatie Technologie (ICT)

Oproep voor deelname aan de beleidsgroep ICT

E-mail, internet, mobiele telefonie, telemedicine, onderwijs op afstand, zorgpas, het bedienen van apparatuur door middel van spraaksturing: allemaal ICT-producten en -diensten die zijn gericht op het vergroten van de zelfstandigheid en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Deze ontwikkelingen binnen de ICT hebben ook een steeds grotere invloed op het leven van mensen met een functiebeperking. Daarom start de CG-Raad een beleidsgroep ICT. Voor deze beleidsgroep zoekt de CG-Raad mensen uit de achterban die deskundig zijn op of affiniteit hebben met het onderwerp "ICT voor mensen met een functiebeperking".

Het is van groot belang dat de CG-Raad en zijn leden een beleidsinhoudelijke inhaalslag gaan maken op dit onderwerp. Zowel de achterban als de CG-Raad kunnen veel vruchten plukken van de huidige ontwikkelingen op het gebied van ICT, als daar een gericht beleid voor wordt ontwikkeld. En voor het maken van deze inhaalslag zoekt de CG-Raad U!

Gelet op het nieuwe karakter van de beleidsgroep zal de tijdsinvestering in de eerste periode minimaal 6 vergaderingen per jaar bedragen. Naast de vergaderingen zelf, die 2 uur duren, bent u per vergadering enkele uren aan voorbereidingstijd kwijt. Vanuit specifieke expertise kan het ook zijn dat u incidenteel wordt gevraagd voor andere activiteiten. Reis- en onkosten worden vergoed. Houdt u zich binnen uw organisatie actief bezig met ICT of heeft u affiniteit met dit onderwerp, meldt u zich dan aan als belangstellende voor de beleidsgroep ICT.

U kunt zich aanmelden bij Suzanne de Vlieger, ambtelijk secretaris van de beleidsgroep, e-mail sdevlieger@cg-raad.nl. Zij is telefonisch bereikbaar via de receptie op donderdag. Op de overige dagen kunt u voor meer informatie terecht bij Hanneke van Ommen, telefoon (030) 291 66 10. Graag ontvangen wij een korte toelichting bij uw aanmelding.

Wilt U vóór 6 november 2002 reageren zodat eind november de eerste bijeenkomst kan plaatsvinden! Ook als u als vereniging geïnteresseerd bent in deelname maar nog niet met het bestuur of achterban hebt kunnen overleggen horen wij dat graag.


---

Terug naar de homepage Terug naar de vorige pagina Ga naar 'Recente wijzigingen' Ga naar 'Zoeken op deze site' Ga naar 'Contact'