Gemeente Haren


Opening ICT-dag basisonderwijs Haren

Opening ICT-dag basisonderwijs Haren Op donderdag 10 oktober aanstaande opent onderwijswethouder Fijke Liemburg om 9.00 uur de "ICT-dag basisonderwijs Haren". De opening vindt plaats op OBS Brinkschool. Directeuren en ICT-coördinatoren van de basisscholen in Haren zijn hiervoor uitgenodigd.

In 2000 hebben de basisscholen en de gemeente Haren de handen ineen geslagen om gezamenlijk een ICT-project op te starten. Eén van de resultaten van het ICT-project is dat elke basisschool over moderne netwerken en apparatuur beschikt of binnenkort gaat beschikken. De ICT-dag luidt een volgende fase in. Namelijk die waarin het onderwijs in gezamenlijkheid gaan denken en beleid gaat ontwikkelen over hoe ICT in de les wordt ingebed.

ICT is niet meer weg te denken uit de Nederlandse samenleving, dus ook niet uit het onderwijs. ICT biedt mogelijkheden om het onderwijsleerproces te vernieuwen, kan bijdragen aan onderwijs op maat en het volgen van leerlingen in hun ontwikkeling. Doordat de basisscholen over moderne apparatuur beschikken en het beheer hiervan door een deskundig bedrijf laten uitvoeren is aan een zeer belangrijke randvoorwaarde voldaan om dit te kunnen realiseren.