Gemeente Zaanstad

Sportinstuif voor Rosmolenbuurt in de Struyck

donderdag 10 oktober 2002

In de herfstvakantie wordt op 16 oktober a.s. een sportinstuif georganiseerd in sporthal De Struyck voor kinderen uit de Rosmolenbuurt van 6 12 jaar. Deze instuif wordt georganiseerd door Omnivereniging Theresia, de Zaanse Roller Club (ZRC) en de Zaanse Korfbal Vereniging (ZKV). De instuif wordt gehouden tussen 13.00 en 17.00 uur. Sporthal De Struyck is te vinden aan de Oostzijde 132 in Zaandam.

Het idee voor het houden van de sportinstuif komt voort uit een verzoek van de gemeente Zaanstad naar alle sportverenigingen om eens na te denken over uitbreiding van hun sportaanbod om zo de sportaccommodaties op een intensievere manier te gebruiken. Op dit verzoek hebben Theresia, ZRC en ZKV positief gereageerd en zijn met elkaar tot het idee gekomen van deze sportinstuif. De gemeente en Sportservice Zaanstad ondersteunen de verenigingen op het publicitaire en het financiële vlak. De organisatie wordt door de verenigingen zelf verzorgd. Cees Loggen, de wethouder Sport en recreatie, waardeert dit initiatief zeer en zal tussen 16.00 en 17.00 uur een deel van de instuif bij wonen.

Het bijzondere aan deze instuif is dat het idee hiervoor op 25 september jl. ontstaan is in een overleg met de verenigingen, Sportservice Zaanstad en de gemeente. In hele korte tijd hebben de verenigingen een plan gemaakt dat op 16 oktober uitgevoerd wordt. Dit is een geweldige prestatie, te meer omdat binnen sportverenigingen vaak plannen niet van de grond komen wegens een tekort aan vrijwilligers. De organiserende verenigingen vinden het maatschappelijk belang van deze instuif echter zo groot, dat ze toch weer (en met succes) een beroep doen op hun vrijwilligers.

De gemeente is zeer enthousiast over dit initiatief van Theresia, ZRC en ZKV en hoopt dat dergelijke initiatieven door vele verenigingen gevolgd worden.

De sportinstuif was in eerste instantie op dinsdag 15 oktober gepland maar is verschoven naar 16 oktober i.v.m. de uitvaartdienst en bijzetting van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus der Nederlanden.