Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten

2002-10-08: Bereikbaarheid Den Haag tijdens rouwbeklag op Paleis Noordeinde


---

Van donderdag 10 oktober t/m zondag 14 oktober wordt het publiek in de gelegenheid gesteld afscheid te nemen van Z.K.H. Prins Claus op Paleis Noordeinde. De gemeente Den Haag raadt bezoekers die Prins Claus de laatste eer willen bewijzen af met de auto naar de stad te komen.

De gemeente adviseert bezoekers om met trein, tram of bus naar Den Haag CS te reizen. Vanaf het station rijdt HTM met extra bussen via het Malieveld naar Paleis Noordeinde. De bussen rijden in continue dienst tussen 9.00 uur en 23.00 uur. De bussen starten op het busplatform van het Centraal Station. Zowel in de hal van het Centraal Station als boven op het busplatform wordt de vertrekhalte aangegeven via borden. Tevens zullen HTM-medewerkers de passagiers verwijzen op Centraal Station, bij het Malieveld en bij Paleis Noordeinde.

Kaartverkoop
Zowel op het busplatform als bij het Malieveld is er een mobiel verkooppunt ingericht. Het publiek kan hier een (nieuw centrum) retour kopen voor 1,80. Reguliere vervoerbewijzen als strippenkaart en abonnement zijn eveneens geldig op de deze bussen.

Wandelroute
Ook te voet is het paleis goed te bereiken. Er worden borden geplaatst die de route aanduiden. Een wandelroutekaartje van CS naar het paleis is beschikbaar op www.denhaag.nl.
De ingang van het condoleance register bevindt zich aan de achterzijde van het paleis op de Prinsessewal. Gelet op drukte wordt bezoekers aangeraden om vanaf de kant van de Mauritskade/Hogewal/Elandstraat naar de Prinsessewal te lopen. De Prinsessewal is aan de kant van de Prinsestraat afgesloten.

Invalidenvervoer
Tevens is er speciaal invalidenvervoer beschikbaar. Rolstoelbussen van CVV Haaglanden rijden vanaf de zogenaamde Kiss & Ride- plek aan de zijkant van Centraal Station in de Rijnstraat. Ook naar deze locatie wordt verwezen.

Auto
In principe wordt het afgeraden met de auto naar het rouwbeklag te komen. Indien men dit toch doet: volg de route centrumring en de parkeerroute. Het Malieveld is ingericht als parkeerplaats en de parkeergarages in het centrum zijn gewoon open. Vanaf het Malieveld is het paleis bereikbaar met de pendelbus van HTM of te voet.

Meer info:
www.denhaag.nl
www.htm.net
of de HTM Consumentenlijn (070-3848666, kantooruren) en www.ns.nl

last update: 8-10-2002 16:28:38 ;pag.: 16101; auteur: 616;cat.: