Ingezonden persbericht

Aanklacht antisemitisme wordt gebruikt als wapen

de bedreigers-met-bef van mevrouw Gretta Duisenberg

KRABBENDIJKE, 20021010 -- Wat iedere keer weer opvalt is het totale gebrek aan schroom om op deze onfatsoenlijke en oneerbare wijze onze vermoordde Joodse medeburgers en familieleden te misbruiken als excuus om de Israëlische agressieve moordpartijen en onderdrukking tegen weerloze Palestijnse vrouwen en kinderen te rechtvaardigen. Ik ontzeg het recht aan deze aanhangers van de terreurdaden van Sharon c.s. om een aanklacht wegens smaad in te dienen namens ook mijn overleden joodse familieleden.

Mevrouw Gretta Duisenberg wordt bedreigd in haar vrijheid van meningsuiting door de advocaten Mr. A. Moskowicz en Mr. H. Loonstein.

Deze bedreiging en ontzegging van de vrijheid van meningsuiting zijn naar aanleiding van de uitspraken van mevrouw Gretta Duisenberg vorige week maandag op de radio. Op de vraag hoeveel handtekeningen zij verwachtte voor oproep van de actiegroep www.stopdebezetting.nl , antwoordde zij: 'Zes miljoen', volgens de aanklacht 'gevolgd door gelach'.

Volgens de advocaten is dat smaad jegens de zes miljoen joden die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.

Deze zeer dik opgelegde en speculatieve invulling ervaar ik als uiterst kwetsend voor de miljoenen joden die vermoord zijn in de 2e wereldoorlog. Dit is niet alleen een algemene vaststelling, maar tevens een persoonlijke uitspraak, aangezien ook Joodse familieleden van mij hun eind vonden in de vernietigingskampen Auschwitz en Dachau

Het is een steeds maar weer terugkerend gegeven dat elke vorm van protest tegen de bezetting van de Palestijnse gebieden in een kwaad daglicht gesteld wordt door actievoerders te beschuldigen van antisemitisme.

Wat iedere keer weer opvalt is het totale gebrek aan schroom om op deze onfatsoenlijke en oneerbare wijze onze vermoordde Joodse medeburgers en familieleden te misbruiken als excuus om de Israëlische agressieve moordpartijen en onderdrukking tegen weerloze Palestijnse vrouwen en kinderen te rechtvaardigen.

Ik ontzeg het recht aan deze aanhangers van de terreurdaden van Sharon c.s. om een aanklacht wegens smaad in te dienen namens ook mijn overleden joodse familieleden.

Laat de overledenen rusten en herdenk dat juist zij als voorbeeld dienen. Als een waarschuwing tegen hetgeen mijn familieleden en andere Joden is aangedaan in de tweede wereldoorlog, een waarschuwing die te belangrijk is om als alibi te dienen voor een volk dat een ander volk hun rechten op veiligheid en land ontzeggen.

Door deze aanklacht wordt gepoogd via de publiciteit de positie en geloofwaardigheid van mevrouw Duisenberg te beschadigen door haar af te schilderen als antisemiet.

Hiervoor wordt de aanklacht van antisemitisme met voorbedachten rade ingezet als wapen.

Grote verschillen tussen de motieven van de mogelijke bedreigers van mevrouw Ayaan Hirsi Ali en de bedreigers-met-bef van mevrouw Gretta Duisenberg zie ik vooralsnog niet. Door intimidatie en publicitaire druk trachten beider bedreigers de discussie rondom de rechten van mensen in nood mond-dood te maken.

Doorbreek de schijnheiligheid en de dubbele moraal die op dit moment over Nederland als een onwelriekende nevel hangt, door niet alleen op te komen voor het recht van vrijheid van meningsuiting van mevrouw Ali maar ook door op te komen voor het recht van vrijheid van meningsuiting van Mevrouw Duisenberg en de rechten van het onderdrukte Palestijnse volk.

Abdullah Haselhoef