Akzo Nobel

Deelname Akzo Nobel in Powder Coatings joint venture in Mexi

Arnhem, 10 oktober 2002 Akzo Nobel Coatings heeft een 50% deelname verworven in Industrial de Acabados, S.A. de C.V. (INDA), een vooraanstaande producent van poedercoatings in Mexico. De nieuwe joint venture, Akzo Nobel INDA, S.A. de C.V., gaat zich bezighouden met de productie en verkoop van poedercoatings onder de wereldwijd bekende merknaam Interpon® Powder Coatings vanuit de bestaande INDA-vestigingen in Monterrey (Mexico).

Deze investering onderstreept ons voornemen om de poedercoatingsactviteiten wereldwijd uit te breiden, aldus Rudy van der Meer, in de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor de coatingsactiviteiten. Poedercoatings is een van de belangrijkste groeisectoren op de wereldmarkt voor coatings. In deze markt hebben wij een toonaangevende positie. Mexico wordt steeds belangrijker als productiebasis binnen de Noord-Amerikaanse vrijhandelszone (NAFTA) en deze investering brengt aantrekkelijke groeikansen met zich mee.

Bill McPherson, General Manager van Akzo Nobels business unit Powder Coatings: Veel van onze internationale klanten hebben productiefaciliteiten in Mexico. Deze investering benadrukt een zeer belangrijk onderdeel van onze mondiale strategie. Namelijk het leveren van poedercoatings en diensten aan onze klanten op de plaatsen waar zij actief zijn. INDA is een gerenommeerde leverancier van poedercoatings in Mexico. Door deze nieuwe joint venture kunnen wij onze bestaande klanten in Mexico beter bedienen. Daarnaast zijn onze Interpon-poedertechnologie, -producten en -diensten een ideale aanvulling voor het klantenbestand van INDA.

Enrique G. Meyer, President van Akzo Nobel INDA: INDA is een pionier op het gebied van poedercoatings in Mexico. Wij zijn er van overtuigd dat wij door de samenwerking met Akzo Nobel onze huidige klanten nog beter kunnen voorzien van nieuwe producten waardoor wij kunnen groeien in een aantal nieuwe marktsegmenten.

Internet: www.akzonobel.nl; www.interpon.com; www.resicoat.com

Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343