Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Campagne tegen kindermishandeling

Psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing van kinderen staat dit jaar centraal op de nationale dag voor de geestelijke volksgezondheid.

De dag voor de geestelijke volksgezondheid wordt elk jaar op 10 oktober gehouden in 55 landen. Doel is psychische problemen bespreekbaar te maken.

Met de landelijke campagne Kind in de knel wil het Nationaal Fonds Geestelijke Volksgezondheid (NFGV) een helpende hand bieden aan de naar schatting 50.000 tot 80.000 kinderen die jaarlijks worden mishandeld. Op verschillende plaatsen worden activiteiten georganiseerd en posters en brochures verspreid. Het NFGV organiseert de campagne samen met onder meer GGZ Nederland, Korrelatie, de Raad voor de Kinderbescherming, NIZW/Expertisecentrum Kindermishandeling en het ministerie van VWS.

Website van het Nationaal Fonds Geestelijke Volksgezondheid 1. Website van het Nationaal Fonds Geestelijke Volksgezondheid Externe link, 9-10-2002

Hier vindt u onder meer een overzicht van de activiteiten die overal in het land plaatsvinden in het kader van de campagne Kind in de knel.