Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-10-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.00 uur

Rijden op gestolen bromfiets

UTRECHT- Op woensdagavond werd een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen bromfiets reed.

Omstreeks 18.40 uur zagen agenten een 17-jarige jongen uit Utrecht rijden over de Adenauerlaan en wilden hem controleren. De jongen dacht hier kennelijk anders over en probeerde te ontkomen via verschillende brandgangen. De brandgangen werden afgezet en de Utrechter reed vervolgens in een fuik en werd aangehouden. Onderzoek wees uit dat het framenummer geheel onleesbaar was. Zeer vermoedelijk is de bromfiets van diefstal afkomstig.

Overval op vijf jongens opgelost

UTRECHT De politie van het district Marco Polo heeft de overval op vijf Utrechtse jongens opgelost.

Vrijdagavond 20 september werden vijf jongens in de omgeving van de Nedereindseplas beroofd van hun mobiele telefoon, pinpas en sieraden. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht schonk aandacht aan deze zaak. Het onderzoeksteam kreeg naar aanleiding hiervan ongeveer 50 tips. Via tactisch rechercheonderzoek werd duidelijk in welke richting gezocht moest worden.
Dinsdag 1 oktober werd kort na de uitzending een 19-jarige man uit Vianen als heler van de gestolen mobiele telefoon aangehouden. Hij bleek bij nader onderzoek geen aandeel aan de overval te hebben. Wel werd tijdens een doorzoeking in zijn woning door de Rechter Commissaris een vuurwapen in woning aangetroffen.

Op dinsdag 8 oktober werd in zijn woning in Nieuwegein een 14-jarige jongen als heler aangehouden, hij bleek de broer van één van de daders van de overval te zijn, een 18-jarige man uit Nieuwegein. Deze overvaller werd dinsdag 8 oktober in zijn woning aangehouden. Hij heeft inmiddels een bekentenis afgelegd.

Woensdagochtend 9 oktober werd in een woning in Utrecht, een 17-jarige Utrechtse jongen als verdachte van de overval aangehouden. Door de Rechter Commissaris werd ook in deze woning onderzoek gedaan. In de woning werd een vuurwapen met munitie aangetroffen. Ook werd een bus met traangas in beslag genomen.
Omdat het vuurwapen in de slaapkamer van de vader van de 17-jarige verdachte werd aangetroffen, is de 38-jarige vader eveneens aangehouden. Op grond van de Wet Wapens en Munitie is deze man voor nader verhoor ingesloten. De 17-jarige heeft inmiddels ook zijn aandeel in de overval bekend.

Verkeerscontrole

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd er gecontroleerd op de Vleutenseweg. In totaal kregen in een half uur tijd, 12 automobilisten een bekeuring omdat ze ten onrechte de busbaan gebruikten. Op de Nobelstraat werd van 13.00 tot 15.00 uur controle gehouden op het oneigenlijk gebruik maken van de busbaan. Hier kregen 3 automobilisten een bekeuring voor het rijden over de busbaan.

UTRECHT- Op de Zuilensering raakte woensdagavond een automobilist zijn rijbewijs kwijt. De 52-jarige man uit Bunnik reed op de Zuilense Ring met een snelheid van 160 kilometer per uur een onopvallende politieauto voorbij. De man kreeg een stopteken en kon zijn rijbewijs inleveren.

Verkeersongeval

UTRECHT- Op woensdagmiddag raakte een fietser gewond na een aanrijding. Omstreeks 16.00 uur reed een automobilist over de Kardinaal de Jongweg. Gekomen bij de kruising met de Proffessor L. Fuchslaan stak hier plotseling een fietser over (leeftijd onbekend) en werd vervolgens aangereden door een 55-jarige automobilist uit Beusichem. De fietser werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Rijden in gestolen auto
UTRECHT- Op woensdagavond werd een man aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. Omstreeks 22.40 uur reed de 31-jarige automobilist op de Europalaan. Onderzoek wees uit dat de auto waarin de Rotterdammer reed van diefstal afkomstig was. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.