Korps: Friesland, plaats: Fryslân 10-10-2002
Politieberichten 9/10 (13.00 uur) t/m 10/10 (07.00 uur)

Leeuwarden: diefstal scooter
Tussen dinsdag 8 oktober 22.45 en 23.15 uur is er een scooter gestolen uit de Eikenstraat. Aangifte werd gedaan door een 32-jarige inwoner uit Leeuwarden.

Leeuwarden: poging inbraak
Op dinsdagmorgen omstreeks 09.15 uur heeft een man geprobeerd in te breken in de Willem Lorestraat. Hij opende de balkondeur van een bovenwoning met een schroevendraaier. De bewoonster hoorde iets en ging kijken. Ze zag een jongen van rond de 20 jaar oud op het balkon staan. Hij had een tenger postuur en droeg een spijkerbroek en een wit petje. De jongen ging er vandoor toen de vrouw hem ontdekte. Aangifte werd gedaan door een 17-jarige inwoonster uit Leeuwarden.

Leeuwarden: bedrijfsinbraak
Tussen dinsdag 8 oktober 20.00 uur en woensdag 9 oktober 07.00 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden in een bedrijfspand aan de Jelsumerstraat. Door vernieling van een raam, kon men binnenkomen. Er zijn twee computers meegenomen. De bekabeling werd niet losgekoppeld, maar doorgesneden. Aangifte werd gedaan door een 45-jarige inwoner uit Leeuwarden.

Terschelling: winkeldiefstal
Op woensdag 9 oktober heeft er rond 12.00 uur een winkeldiefstal plaatsgevonden in Terschelling-West in een winkel aan de Boomstraat. Een onbekende man nam een fles Smirnoff-wodka mee zonder te betalen. Een medewerkster van de winkel achtervolgde de man. Toen de man bemerkte dat hij achtervolgd werd, gooide hij de fles in een container en ging er vandoor. De medewerkster van de winkel pakte de fles en staakte de achtervolging. De verdachte droeg een blauwe bodywarmer en een blauw petje. Hij is ongeveer 38 jaar oud en is 1.78 lang. Aangifte werd gedaan door een 43-jarige inwoonster van Terscheling.

Leeuwarden: autoinbraak
Tussen dinsdag 8 oktober 18.00 en 21.15 uur is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Druifstreek. Het rechterportier van de auto is ontzet en het raam is vernield. Er is een radio/cd-speler meegenomen. Door het wegnemen hiervan, is de console vernield. De schade bedraagt enkele honderden euros. Aangifte werd gedaan door een 27-jarige inwoonster uit Franeker.

Sneek: eenzijdig ongeluk met letsel
Op de Oppenhuizerweg heeft op woensdag 9 oktober om 14.40 uur een eenzijdig ongeluk met letsel plaatsgevonden. Een 80-jarige fietser uit Sneek moest hard remmen voor een rood fietsersstoplicht. Hierdoor is de man van zijn fiets gevallen en met zijn hoofd tegen een verkeerspaal aangekomen. De ambulance heeft de man voor controle meegenomen naar het ziekenhuis in Sneek.

Leeuwarden: inbraak woning
Op woensdagmorgen tussen 08.20 en 12.25 uur is er ingebroken in een woning aan de Verstolstraat. Men is binnengekomen via de achterzijde van de woning. De schuttingdeur en de achterdeur zijn verbroken met een schroevendraaier. Men heeft een dvd-speler, enkele dvds en een fiets meegenomen. Aangifte werd gedaan door een 27-jarige inwoner uit Leeuwarden.

Drachten: autoinbraak
Tussen dinsdag 22.15 uur en woensdag 06.20 uur is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond bij het Raadhuisplein. De radio/cd-speler is meegenomen, evenals enkele cds. Aangifte is gedaan door een 30-jarige inwoonster uit Drachten.

Offingawier: autoinbraak
Tussen dinsdag 17.00 uur en woensdag 07.00 uur is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Paviljoenwei. Men heeft twee zaagmachines, een boormachine, een schaafmachine, een slijpmachine en een schuurmachine uit de auto weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 35-jarige inwoner uit Meppel.

Drachten: winkeldiefstal
Er heeft in een winkel aan de Oosterstraat op woensdag 9 oktober omstreeks 15.45 uur een winkeldiefstal plaatsgevonden. De verdachte, een lange slungelige man met lang haar, heeft een dekbed meegenomen. De politie kon de man later op de dag om 19.50 uur aanhouden. Aangifte werd gedaan door een 37-jarige vrouw uit Leeuwarden.

Sneek: winkeldiefstal
In een winkel aan de Oosterdijk heeft er op woensdag rond 16.50 uur een winkeldiefstal plaatsgevonden. Toen de politie ter plaatse kwam, had het winkelpersoneel reeds zelf de verdachte aangehouden. De verdachte, een 25-jarige inwoonster uit Sneek, wilde ondergoed stelen. De politie heeft vervolgens de vrouw in de winkel aangehouden. Hierbij verzette zij zich en reageerde agressief. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen de vrouw opgemaakt.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Op woensdag om 16.00 uur is een 32-jarige inwoner uit Leeuwarden betrapt op het stelen van vier pakken wasmiddel in een winkel aan de Bilgaardpassage. De politie kon de man direct aanhouden. De zaak wordt via Kort om afgehandeld. Aangifte werd gedaan door een 49-jarige inwoner uit Leeuwarden.

Drachten: aanrijding met letsel
Op woensdag 9 oktober heeft er rond 16.55 uur een aanrijding met letsel op de Oprijlaan plaatsgevonden. Een auto met daarin een 35-jarige man uit Damwoude, kwam in botsing met een fietser, een 27-jarige inwoner uit Hoogkerk. De fietser reed op de Skeanewei in de richting van Beetsterzwaag. De auto reed op de Oprijlaan uit de richting van de manege. Op de kruising gaf de fietser geen voorrang aan de auto met een aanrijding als gevolg. De fietser is met schouderklachten voor controle naar het ziekenhuis van Drachten overgebracht.

Leeuwarden: inbraak woning
Op woensdag tussen 08.10 en 17.50 uur heeft er een woninginbraak plaatsgevonden aan de Verstolkstraat. Tientallen cds, enkele pakjes sigaretten en wat kleingeld wordt vermist. Men is binnengekomen via de achterdeur die met grof geweld is opengebroken. Aangifte werd gedaan door een 20-jarige inwoonster uit Leeuwarden.

Wijtgaard: rijden tijdens invordering rijbewijs Op woensdag om 17.05 uur heeft de politie een 39-jarige automobilist uit Bolsward aangehouden. De politie achtervolgde de man en reed hem klem. Het bleek dat de man autoreed terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd. De man krijgt hiervoor proces-verbaal.

Buren (Ameland): aanrijding met letsel
Op woensdagmorgen om 17.35 uur heeft er een aanrijding met letsel op de Kooioerdstuifdijk plaatsgevonden. Een automobilist, een 19-jarige inwoner uit Leeuwarden, reed over de rijbaan van de Kooioerdstuifdijk in de richting van de duinen. Omdat de onverharde weg voorzien was van houtschilfers reed de man over het verharde fietspad. Op het fietspad reed een fiets met een 59-jarige inwoner uit Nes (Ameland) in de richting Buren. De automobilist en de fietser kwamen elkaar tegen op het fietspad in een onoverzichtelijke bocht naar rechts. De bocht lag op een laag duintje. Door de verhoogde bocht konden beide bestuurders elkaar niet zien aankomen. Daardoor reed de fietser frontaal in op de auto waardoor hij met zijn hoofd door het voorruit van de auto kwam. De man werd met hoofdwonden afgevoerd door de ambulance. Hij werd vervolgens overgebracht met de SAR helikopter naar een ziekenhuis in Groningen ter observatie.

Bureau Communicatie 058-8808272