MUNICIPALITY OF TYNAARLO

Zuidlaardermarkt één dag later met sober programma

Zuidlaren - In verband met het overlijden van prins Claus, zondagavond jl., heeft het college van B&W van de gemeente Tynaarlo gisterochtend besloten de Zuidlaardermarkt te verplaatsen naar woensdag 16 oktober en het programma te versoberen.

Een aantal programma-onderdelen is geschrapt. De paardenmarkt en de warenmarkt worden daarbij verplaatst naar woensdag 16 oktober. Het gemeentebestuur vindt dat de markt en de daaraan gekoppelde activiteiten niet in de huidige vorm door kunnen gaan. Van maandagavond 19.00 uur tot dinsdagavond 19.00 uur wil het college absolute stilte en vinden er geen activiteiten plaats.

De alom bekende Zuidlaardernacht van maandag op dinsdag verschuift naar de nacht van dinsdag op woensdag. De horeca mag dan die nacht (van dinsdag op woensdag) de deuren openhouden. Woensdagochtend wordt om 06.00 uur de markt officieel geopend. Over de wijze waarop de openingshandeling wordt verricht vindt nog overleg plaats met de evenementencommissie. De traditionele opening van de kermis op vrijdagavond gaat niet door. Ook het vuurwerk op de zaterdagavond gaat niet door. Burgemeester en wethouders verwachten met dit besluit zoveel mogelijk recht te hebben gedaan aan de verschillende gevoelens die onder de bevolking leven ten aanzien van het overlijden van prins Claus.

B&W stonden voor de moeilijke keuze om de markt in haar geheel te annuleren of in een aangepaste vorm door te laten gaan. Op de markt komen naar verwachting 180.000 bezoekers af, 2.200 paarden worden er verhandeld, en er zijn met 34 kermisexploitanten en met zo'n 350 markthandelaren afspraken gemaakt. Het is een economische activiteit waarbij heel veel mensen een direct belang hebben. Het college heeft met zijn besluit van hedenochtend geprobeerd de juiste balans te vinden en is zich terdege bewust van de gevoeligheden die bij dit besluit spelen.

Het college gaat zo snel mogelijk om tafel met de betrokken partners om de praktische zaken nader uit te werken. Het aangepaste programma van de Zuidlaardermarkt staat op de website van de gemeente. Het adres van de site is: WWW.TYNAARLO.NL.

Bijgevoegd treft u het gewijzigde programma aan. Nadere informatie is verkrijgbaar via Communicatie, Nico Jan van Hemel,
tel: +31 (0)50-4099515

10 okt 02 09:10