Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Rectificatie Vervroegde indieningsperiode Aanvragen vergunning definitie akkerland 2003


11 oktober 2002 - (Rectificatie op eerder verstrekt persbericht, verzonden op donderdag 10-10-2002.)
De indieningsperiode van het formulier 'Aanvraag vergunning definitie akkerland 2003' is vervroegd. Met dit formulier wordt vergunning aangevraagd voor het verschuiven van de definitie akkerland naar een perceel waar geen definitie akkerland op rust. De aanvraag moet tussen 15 oktober en 1 december 2002 door LASER Groningen zijn ontvangen. Vanaf 15 oktober 2002 kunnen aanvraagformulieren en bedrijfskaarten voor deze regeling worden aangevraagd via het gratis telefoonnummer 0800 - 22 333 22 of
via internet op www.minlnv.nl/loket (onder het kopje Kalender).

Voor het schuiven met de definitie akkerland gelden de volgende voorwaarden:
1. De grond waar de definitie akkerland op rust wordt vervangen doordat de perceelsindeling of verkaveling van uw bedrijf van overheidswege wordt gewijzigd; dit is bijvoorbeeld het geval wanneer een bedrijf in een ruilverkaveling komt vanwege de aanleg van een snelweg op een deel van het land, of omdat op grond van de Plantenziektenwet beperkingen worden gesteld aan het telen van akkerbouwgewassen op de grond waar de definitie akkerland op rust.
2. De oppervlakte van de gronden waar de definitie akkerland naartoe geschoven wordt, mag niet groter zijn dan de oppervlakte van de percelen akkerland waar de definitie akkerland vanaf geschoven wordt.
3. De eigenaar, de (beperkt) gebruiksgerechtigde, de verpachter of pachter geeft toestemming om een Aanvraag vergunning definitie akkerland in te dienen.
4. De Aanvraag vergunning definitie akkerland 2003 moet uiterlijk op 1 december 2002 door LASER ontvangen zijn.
Op 1 april 2003 begint de aanvraagperiode voor de Gecombineerde opgave 2003 voor Landbouwtelling, Gebruik gewaspercelen en Aanvraag oppervlakten. LASER streeft er naar om uiterlijk op 1 april 2003 uitsluitsel te geven over de toewijzing of afwijzing van een aanvraag voor een vergunning. Zo zijn de juiste gegevens bekend met betrekking tot de ligging van de definitie akkerland op de percelen op het moment dat de Gecombineerde opgave 2003 moet worden ingediend.

Meer informatie over deze en andere regelingen die LASER uitvoert is te verkrijgen bij Het LNV-Loket, telefoon: 0800 - 22 333 22 of
via www.minlnv.nl/loket
---

Noot voor de pers

Aard van de rectificatie

Bij de alinea: 'Voor het schuiven met de definitie akkerland gelden de volgende voorwaarden:' worden de opsommingen bij punt 1 en 2 samengevoegd door de woorden 'of omdat'. De overige opsommingen blijven hetzelfde, alleen de nummering verschuift. Dus:

Oude tekst:

1. De grond waar de definitie akkerland op rust wordt vervangen doordat de perceelsindeling of verkaveling van uw bedrijf van overheidswege wordt gewijzigd. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer een bedrijf in een ruilverkaveling komt vanwege de aanleg van een snelweg op een deel van het land.
2. Op grond van de Plantenziektewet worden beperkingen gesteld aan het telen van akkerbouwgewassen op de grond waar de definitie akkerland op rust.
Gewijzigde tekst:

1. De grond waar de definitie akkerland op rust wordt vervangen doordat de perceelsindeling of verkaveling van uw bedrijf van overheidswege wordt gewijzigd; dit is bijvoorbeeld het geval wanneer een bedrijf in een ruilverkaveling komt vanwege de aanleg van een snelweg op een deel van het land, of omdat op grond van de Plantenziektewet beperkingen worden gesteld aan het telen van akkerbouwgewassen op de grond waar de definitie akkerland op rust.