Gemeente Geldermalsen


Wekelijkse actualiteiten

* Overlijdensbericht Z.K.H. Prins Claus

* Overlijdensbericht C. Besems-Meijerink

* Overlijdensbericht C. Besems-Meijerink

* Verkeersbesluit

* Vastgesteld bestemmingsplan: regeling prostitutie Geldermalsen
* Vrijstelling bestemmingsplan Het Rot 1991 (Poppelenburgerstraat 14 te Geldermalsen)

* Vrijstelling bestemmingsplan Middengebied 1991 (naast Laageinde 2 te Geldermalsen

* Commissie voor bezwaarschriften voor de gemeente Geldermalsen
* Gewijzigde kapvergunning

* Wie mag bouwen

* Wie wil bouwen

* Drank-en Horecawet

* Geluidhinder werkzaamheden spoorwegovergang Meersteeg te Geldermalsen

* Open Huis voor nieuwe inwoners

Overlijdensbericht Z.K.H. Prins Claus

Hetgeen steeds meer werd verwacht kwam toch nog onverwachts. Ook het gemeentebestuur van Geldermalsen is onder de indruk van het overlijden van

Z.K.H. Prins Claus

In alle media is de afgelopen dagen uitvoerig stilgestaan bij het leven en werken van deze bijzondere persoonlijkheid. Wij kunnen ons slechts aansluiten bij de vele positieve opmerkingen die richting zijn persoon zijn geuit.

Z.K.H. Prins Claus heeft veel voor ons land betekend. Wij zijn hem daar zeer dankbaar voor.

Vanaf deze plaats wensen wij, mede namens de gemeenschap van Geldermalsen, Hare Majesteit de Koningin, haar kinderen en de overige leden van de Koninklijke familie, alsmede de familie Von Amsberg, veel sterkte bij het verwerken van dit zware verlies.

Geldermalsen, 10 oktober 2002

Burgemeester en wethouders van Geldermalsen,

De secretaris, de burgemeester,

J.M.M.H. Thomas mr S.W. van Schaijck

Overlijdensbericht C. Besems-Meijerink

Gisteren was je er nog

en we wisten hoe je heette,

hoe je praatte, hoe je lachte,

welk liedje je kon zingen

en nu ben je zomaar dood.

Wij zullen onze betrokken, creatieve, lieve, zonnige juf missen.

Wij wensen Leo, Josche en Jip veel sterkte.

Charlotte Besems- Meijerink

Team, kinderen en ouders

Openbare basisschool 'de Springplank'

Rumpt

Overlijdensbericht C. Besems-Meijerink

Diep geschokt namen wij kennis van het plotseling overlijden van

Charlotte Besems- Meijerink

in de leeftijd van 38 jaar.

Sinds drie jaar was zij een zeer gewaardeerde collega binnen het team van openbare basisschool 'De Springplank' te Rumpt. Voor kleuters is de stap naar 'de grote school' vaak bijzonder spannend. Als leerkracht binnen de onderbouw wist Charlotte hen op een geheel eigen wijze uitstekend op te vangen. Naar school gaan betekende bij haar iedere dag opnieuw een feest.

Niet alleen bij 'De Springplank' voelde Charlotte zich sterk betrokken, zij had ook oog voor het onderwijsveld daarbuiten. Als lid van de Gemeenschappelijke MedezeggenschapsRaad wist zij vaak met verfrissende uitspraken anderen aan het denken te zetten en problemen bespreekbaar te maken.

Binnen haar gezin, maar zeker ook binnen 'haar school' laat Charlotte een grote leegte achter. Wij wensen haar man en kinderen, het team en de kinderen van 'De Springplank' veel sterkte bij het verwerken van dit zware verlies.

Geldermalsen, 10 oktober 2002

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen.

De secretaris, de burgemeester,

J.M.M.H. Thomas mr S.W. van Schaijck

Verkeersbesluit

Gereserveerde parkeerplaats aan de Bulkstraat te Tricht

Burgemeester en wethouders van Geldermalsen maken bekend, dat zij bij besluit van 2oktober 2002 aan de Bulkstraat te Tricht door plaatsing van bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 een parkeerplaats hebben gereserveerd voor het motorvoertuig, waarmee een daar wonende invalide zich pleegt te vervoeren.

De op dit besluit betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 11 oktober 2002 voor een ieder ter inzage tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht kan iedere belanghebbende tegen dit besluit tot het verlenen van een individuele invalidenparkeerplaats binnen 6 weken na de datum van deze publicatie een schriftelijk gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.

Voorts kan degene die een bezwaarschrift heeft ingediend tevens aan de president van de administratieve kamer van de
Arrondissementsrechtbank, Postbus 30601, 6803 AD Arnhem verzoeken een voorziening te treffen.

Burgemeester en wethouders van Geldermalsen,

Vastgesteld bestemmingsplan: regeling prostitutie Geldermalsen
* Bekendmaking : artikel 26 Wet op de Ruimtelijke Ordening
* Ter inzage : het op 24 september 2002 door de raad vastgestelde bestemmingsplan met bij behorende stukken

* Inzagetermijn : vier weken, met ingang van de dag volgend op de datum van deze publicatie; op werkdagen van 8.30-12.30 uur in het gemeentehuis, vakbalie Bouwen en Wonen, Kuipershof 2 te Geldermalsen

* Toelichting : het plan heeft betrekking op het gehele grondgebied van de gemeente Geldermalsen en heeft tot doel een planologische regeling te treffen voor het toelaten van seksinrichtingen.
* Bedenkingen : door hen die tegen het ontwerp-bestemmingsplan tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt, en door hen die bedenkingen hebben tegen de aangebrachte wijzigingen, gedurende de inzagetermijn, schriftelijk in te brengen bij Gedeputeerde Staten van Gelderland, postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Aangezien niemand zienswijzen heeft ingebracht bij de gemeenteraad en er geen wijzigingen zijn aangebracht bij de vaststelling is niemand bevoegd om bedenkingen in te brengen, tenzij aangetoond kan worden dat men redelijkerwijze niet in staat is geweest een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.
* Inlichtingen : vakbalie Bouwen en Wonen, tel. 0345-586686.
* Datum publicatie : 10 oktober 2002

Vrijstelling bestemmingsplan Het Rot 1991 (Poppelenburgerstraat 14 te Geldermalsen)

* Bekendmaking : artikel 6 en 9 van het geldende bestemmingsplan Het Rot 1991.

* Ter inzage : aanvraag bouwvergunning met bijbehorende stukken.
* Inzagetermijn : 14 dagen, met ingang van de dag volgend op de datum van deze publicatie.

* Toelichting : het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om op verzoek van Vermeulen Kantoor Service, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Het Rot 1991 om het oprichten van kantoorruimte/showroom op het perceel Poppelenburgerstraat 14 te Geldermalsen, mogelijk te maken.
* Zienswijzen : door een ieder, gedurende de inzagetermijn, schriftelijk in te brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

* Inlichtingen : vakbalie bouwen en wonen, tel. 0345-586686.
* Datum publicatie : 10 oktober 2002.

Vrijstelling bestemmingsplan Middengebied 1991 (naast Laageinde 2 te Geldermalsen)

* Bekendmaking : artikel 8 en 6 van het geldende bestemmingsplan Middengebied 1991.

* Ter inzage : aanvraag bouwvergunning met bijbehorende stukken.
* Inzagetermijn : 14 dagen, met ingang van de dag volgend op de datum van deze publicatie.

* Toelichting : het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om op verzoek van J. Holland, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Middengebied 1991 om het oprichten van een woning op een perceel naast Laageinde 2 te Geldermalsen, mogelijk te maken.

* Zienswijzen : door een ieder, gedurende de inzagetermijn, schriftelijk in te brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

* Inlichtingen : vakbalie bouwen en wonen, tel. 0345-586686.
* Datum publicatie : 10 oktober 2002.

Commissie voor bezwaarschriften voor de gemeente Geldermalsen

De commissie voor bezwaar- en beroepschriften voor de gemeente Geldermalsen maakt bekend, dat in haar openbare vergadering van donderdag 31 oktober 2002 de volgende bezwaarschriften zullen worden behandeld:

* 19.55 uur bezwaarschrift d.d. 19 augustus 2002, ingediend door de heer D.H.S. van Doorn namens de familie Blijderveen, gericht tegen het besluit van Burgemeester en wethouders d.d. 11 juli 2002, om de aanvraag voor het oprichten van een dakkapel voor de woning op perceel Hoekenburg 10 te Tricht te weigeren.
* 20.25 uur bezwaarschrift d.d. 29 september 2002, ingediend door de heer C.Aldus, gericht tegen het besluit van Burgemeester en wethoudersd.d. 26 september 2002, om aan de bewoner van het perceel H.J. Ganzemanstraat 18 te Meteren, de voorziening te verlenen om een invalidenparkeerplaats in te richten voor zijn woning.

De op deze zaken betrekking hebbende stukken liggen voor elke belanghebbende vanaf vrijdag 18 oktober 2002 ter inzage bij de vakbalie Bouwen en Wonen tijdens de openstellingstijden van de gemeente Geldermalsen.

Mr. W.J. Wierda, Voorzitter

Gewijzigde kapvergunning

Ter inzage: de volgende verleende kapvergunning:
1. Middengebied Geldermalsen b.v., terrein voormalig openlucht zwembad De Steenvliet aan de Rijksstraatweg te Geldermalsen, voor het kappen van 12 essen, 4 wilgen en 1 beuk (26 september 2002).

Voor de kapvergunning zal compensatie plaatsvinden door middel van herplant.

* Inzagetermijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de verzenddatum van de beschikking (zie hierboven) aan de aanvrager.
* Bezwaar: schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.
* Toelichting: het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en moet tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener van het bezwaarschrift, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van bezwaar. Als u bezwaar ingediend heeft en indien het besluit voor u te zware gevolgen heeft om de beslissing op het bezwaarschrift af te wachten, kunt u eveneens meteen een voorlopige voorziening vragen bij de president van de arrondissementsrechtbank, Sector Bestuursrecht, Postbus 30160, 6803 AD ARNHEM, telefoon 026 - 3242933.
* Datum publicatie: 10 oktober 2002

Wie mag bouwen

Ter inzage: de volgende verleende bouwvergunningen / positieve reacties op melding bouwvoornemen:

1. A.de Ruiter, Steenspil 23 te Geldermalsen, oprichten berging (10 oktober 2002);

2. Gebr. van Herpen, Laan 1940-1945 124, 94 en 109 te Meteren, wijzigen pui (meerwerk) (10 oktober 2002);

3. M. van Snippenberg, Gerestein 9 te Deil, oprichten tuinhuisje (10 oktober 2002);

4. T.F. van Goudswaard, Anna Paulownastraat 1 te Geldermalsen, oprichten carport (10 oktober 2002);

5. H.G.J.M. Buskens, Genteldijk 34 te Geldermalsen, veranderen restaurant (10 oktober 2002);


* Ter inzage termijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de verzenddatum van de beschikking (zie hierboven) aan de aanvrager.
* Bezwaar: schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.
* Toelichting: het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en vermeldt uw naam, adres en handtekening, het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en waarom. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan daarnaast aan de president van de administratieve kamer van de Arrondissementsrechtbank, postbus 30160, 6803 AD Arnhem, vragen een voorziening te treffen.

* Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.
* Datum publicatie: 10 oktober 2002.

Wie wil bouwen

Ter inzage: de volgende aanvragen om bouwvergunningen / meldingen bouwvoornemen:

1. Middengebied Geldermalsen BV, Middengebied Zuid te Geldermalsen, oprichten 18 woningen (2 oktober 2002);

2. D.S. van Everdingen, Krooiweg 4 te Deil, vergroten woning (2 oktober 2002);

3. ROC Rivor, Tunnelweg 36 te Geldermalsen, veranderen schoolgebouw (2 oktober 2002);

4. Projectorganisatie Betuweroute, langs tracé van de Betuweroute te Geldermalsen, oprichten geluidsschermen (1 oktober 2002);
5. F.J. van den Tempel, Anna Paulownastraat 50 te Geldermalsen, oprichten carport (3 oktober 2002);

6. B. Roelofsen, Mr. W.M. Kolffstraat 35 te Deil. oprichten dakkapel en garage (4 oktober 2002);

7. D.J. Pors, J.A.L. van Meertenstraat 25 te Meteren, oprichten tuinhuisje (4 oktober 2002);

8. J. van Mourik, Bantamlaan 20 te Tricht, oprichten duivenhok (4 oktober 2002);

9. E.J. Bron, Nieuwstraat 4 te Geldermalsen, vergroten woning (7 oktober 2002);

10. A.C. de Lang, Krugerstraat 41 te Deil, oprichten tuinhuisje (7 oktober 2002);

11. R. van den Bos, Van Utenhoveweg 50 te Geldermalsen, oprichten dakkapel (7 oktober 2002);

12. C.A.M.G. Leenders, Busterweg 30 te Beesd, vergroten veestal (7 oktober 2002);


* Inzagetermijn: twee weken, met ingang van de dag volgend op de datum van publicatie.

* Toelichting: deze publicatie heeft slechts een informerend karakter, mogelijkheden voor het indienen van bezwaar zijn nu nog niet aanwezig, maar zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt in de rubriek Wie mag bouwen.

* Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.
* Datum publicatie: 10 oktober 2002.

Drank- en Horecawet

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend op grond van artikel 3, eerste lid, onder a. van de Drank- en Horecawet aan de volgende (rechts)personen vergunning te hebben verleend:
* de heer C.W.L. Klein, mevrouw A.N.H. Klein - de Haan en de heer H.G.W. Klein voor de inrichting aan de Deilsedijk 73/75, 4158 EG Deil (Gasterij de Os en het Paard ).

* de heer J.F.C.R. Stegeman voor de inrichting aan de Herman Kuijkstraat 51, 4191 AJ Geldermalsen (Gastronomie Stegeman)

Indien u zich met deze beslissing niet kunt verenigen, kunt u binnen 6 weken na de bekendmaking van deze beslissing aan betrokkenen een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.

Het college van burgemeester en wethouders maakt tevens bekend voornemens te zijn om op grond van artikel 3, eerste lid, onder a. van de Drank- en Horecawet aan de volgende (rechts) personen vergunning te verlenen:

* de heren H.H.M. Wiertz en L. Smid voor de inrichting aan de Lingedijk 43, 4196 HA Tricht (Restaurant 'Appels & Peren' ).
* mevrouw S.V. Mom voor de inrichting aan de Voorstraat 60 A, 4153 AM Beesd (Mom's Tearoom)

Ingevolge artikel 3c Drank- en Horecawet is op de voorbereiding van het collegebesluit de afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent, dat het ontwerp van het op de aanvraag te nemen besluit gedurende vier weken ter inzage ligt op het gemeentehuis bij de vakbalie Bouwen en Wonen.

Belanghebbenden kunnen van het ontwerp kennis nemen dan wel daarover hun zienswijze naar voren brengen.Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Juridische Zaken (tel. 586 680).

Geldermalsen, 10 oktober 2002

Geluidhinder werkzaamheden spoorwegovergang Meersteeg te Geldermalsen

Vanaf vrijdag 11 oktober 2002 ligt ter inzage:

Acceptatie melding geluidhinder onder voorwaarden

Aannemersbedrijf Strukton Railinfra Projecten heeft burgemeester en wethouders verzocht om toestemming voor het uitvoeren van werkzaamheden, bestaande uit het vervangen van de spoorwegovergang Meersteeg en het aanbrengen van een nieuwe overweg ten behoeve van de toekomstige Randweg, in de spoorlijn Geldermalsen-Tiel. De werkzaamheden worden hoofdzakelijk uitgevoerd in de nachtperiode (week 43) van 22 tot 26 oktober 2002. In verband met geluidoverlast die deze werkzaamheden zullen veroorzaken voor omwonenden worden door de aannemer geluidbeperkende technieken gebruikt.

Het college heeft besloten om de melding te accepteren onder voorwaarden ter bescherming van de belangen van omwonenden.

Inzage stukken

Alle toelichtende stukken liggen tijdens openstellingstijden in het gemeentehuis bij de vakbalie Bouwen & Wonen ter inzage.

Bezwaar

U hebt de mogelijkheid tegen (een deel van) dit besluit binnen 6 weken na de verzenddatum daarvan, een bezwaarschift in te dienen bij burgemeester en wethouders van Geldermalsen, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen, tel. 0345-586611.

Bij verzending van het bezwaarschrift per post moet u het voor het einde van deze termijn ter post bezorgen (bepalend daarbij is de datum van de poststempel); het is dan bovendien noodzakelijk dat het niet later dan een week na afloop van de termijn is ontvangen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten:
* de naam en het adres van de indiener;

* de dagtekening;

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht;

* een duidelijke omschrijving van uw bezwaar (wat is het bezwaar en waarom).

Tijdens de bezwaarschriftprocedure geldt in principe de genomen beslissing. Het kan zijn dat deze beslissing naar uw mening intussen onherstelbare of onevenredige gevolgen voor u heeft. U kunt dan tijdens de bezwaarschriftenprocedure om een voorlopige voorziening vragen bij de President van de Rechtbank, Sector Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem, tel. 026-3592000. Dit betekent dat een speciale regeling kan worden getroffen voor de periode dat het bezwaarschrift nog in behandeling is.

Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden.

Als u ene voorlopige voorziening vraagt, moet u griffierecht betalen. Voor natuurlijke personen (individuen) is dit ¤ 102,10).

Inlichtingen

Vakbalie Bouwen en Wonen, tel. 0345-586686.

Geldermalsen, 7 oktober 2002.

Open Huis voor nieuwe inwoners

Voor de inwoners die zich na 1 januari 2001 in de gemeente Geldermalsen hebben gevestigd zal er op maandag 14 oktober a.s. van 20.00 tot 23.00 uur in het gemeentehuis een Open Huis worden georganiseerd.

Inmiddels hebben alle betrokkenen daarvoor een uitnodiging ontvangen. Degenen die mogelijk toch zijn vergeten wordt geadviseerd contact op te nemen met Communicatie 0345-586609.