Provincie Overijssel

Onderzoek naar huisartsenzorg in Midden-Overijssel

De provincie Overijssel stelt 50.000 euro beschikbaar voor een onderzoek naar de huisartsenzorg in midden Overijssel. Zorgverzekeraar Salland, de District Huisartsenvereniging Stedendriehoek, de bewonersvereniging regionaal klachtenmeldpunt huisartsenzorg, de gemeenten Rijssen-Holten en Hof van Twente zijn direct betrokken bij het onderzoek en medeopdrachtgever. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Prismant en moet leiden tot diverse beschrijvende scenarios voor de inrichting van de huisartsenzorg in met name de avond-, nacht- en weekenddiensten.

Inwoners van de gemeenten Rijssen-Holten en Hof van Twente zijn sinds kort s avonds, s nachts en het weekend aangewezen op de Centrale Huisartsenpost Salland te Deventer. De instelling van deze huisartenpost heeft bij inwoners van de gemeenten Hof van Twente en Rijssen-Holten voor onrust gezorgd.

Gedeputeerde Nap merkt op: "In heel Nederland is er een zorgelijke ontwikkeling gaande ten aanzien van huisartsenzorg. Er is sprake van een tekort aan huisartsen, waardoor er een steeds grotere druk komt te liggen op de bestaande praktijken. Hoewel het geen wettelijke taak van de provincie is, voelen wij vanuit het maatschappelijk veld toch de verantwoordelijkheid om als provincie mee te denken over een structureel aanvaardbare oplossing." Het onderzoek wordt aan het eind van het jaar afgerond.

Bron: Bonnie van der Meer, telefoon 038 - 425 1416


© 10-10-2002 Provincie Overijssel