Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

DE KRANT VAN VANDAAG 20.000 KILOMETER VAN HUIS BESCHIKBAAR

Digitale krantenkiosk geïnstalleerd in Hilton Auckland Nieuw Zeeland

PEPC distribueert dagverse edities van 98 kranten uit 43 landen tijdens Louis Vuitton Cup

DEN HAAG, 10 oktober 2002 Vanaf vandaag kunnen internationale reizigers in Nieuw Zeeland dagelijks op de hoogte blijven van de ontwikkelingen thuis. Met de installatie van een digitale krantenkiosk biedt het Hilton Hotel in Auckland haar gasten de laatste edities van 98 kranten uit 43 landen aan. Onder de beschikbare kranten bevinden zich gerenommeerde titels als De Telegraaf, de International Herald Tribune, USA TODAY (VS), de Los Angeles Times (VS), Sports Nippon (Japan), El Pais (Spanje), Komsomolskaya Pravda (Rusland), Le Monde (Frankrijk), Times of India (India) en El Economista (Mexico).

Een tweede digitale krantenkiosk is geïnstalleerd in het America s Cup Louis Vuitton perscentrum in Auckland. De honderden internationale journalisten die verslag doen van deze prestigieuze zeilrace kunnen in het perscentrum dagelijks de laatste editie van hun lokale krant printen. Tijdens de Louis Vuitton Cup Finale wordt beslist welk zeiljacht de strijd mag aanbinden met Team New Zealand tijdens de America s Cup. De 31ste America s Cup begint op 15 februari 2003.

Met de lancering van de digitale krantenkiosk in Nieuw Zeeland heeft PEPC (Publishers Electronic Printing Concept) haar newspaper-on-demand service wereldwijd in 16 landen geïntroduceerd.

Over PEPC Worldwide
PEPC Worldwide, gevestigd in Den Haag, met kantoren in Miami, San Diego en Hong Kong, is een wereldwijde distributeur van digitale content afkomstig van nationale en internationale krantenuitgevers. PEPC, opgericht in 1999, heeft een interactieve digitale krantenkiosk ontwikkeld die on-demand direct de laatste editie van kranten uitprint. De door PEPC ontwikkelde state-of-the-art software en PEPC s Private Multicast Satelliet Netwerk vormen de basis voor een digitaal distributienetwerk dat 99,1% van de wereldbevolking bestrijkt. Dit netwerk vormt een distributiesnelweg naar digitale krantenkiosken over de gehele wereld. Voor meer informatie over de activiteiten van PEPC Worldwide kunt u een bezoek brengen aan www.pepcworldwide.com


- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht