CED Groep



Persbericht
10-10-2002

Hongaarse onderwijsdelegatie bezoekt scholen op Voorne-Putten

Een groep van 32 Hongaarse onderwijsdeskundigen, bestaande uit directeuren en medewerkers van Hongaarse onderwijsbegeleidingsdiensten (Megyei Pedagógiai Intézet), brengt een bezoek aan scholen op Voorne-Putten. Kwaliteitsbeleid is het centrale thema van deze studiereis.

De Hongaarse regering heeft kwaliteitsontwikkeling in het Hongaarse onderwijs tot speerpunt van beleid gemaakt. De CED-Groep, de grootste organisatie voor educatieve dienstverlening, is vanwege haar inhoudelijke expertise gevraagd Hongaarse Pedagogische Instituten te coachen en te trainen in het begeleiden van onderwijsinnovaties. Daartoe verblijft een aantal CED-Groep medewerkers al geruime tijd in Hongarije. Dit zogenaamde Matra-project wordt gesubsidieerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

De komende week brengen de Hongaarse onderwijsdeskundigen dus een bezoek aan Nederland. Naast een trainingsprogramma in het conferentiehotel Olaertsduyn bezoeken de Hongaren in kleine groepen op dinsdagochtend 15 oktober a.s. de St. Leonardus in Brielle, De Tiende Penning in Vierpolders en De Bongerd in Zuidland. Woensdagochtend 16 oktober bezoeken de onderwijskundigen De Kring, Het Schrijverke, de Montessorischool en de Morgenstont in Hellevoetsluis.

De Zuid-Hollandse scholen presenteren aan de Hongaarse onderwijsdelegatie hun visie op kwaliteitsbeleid. Tevens laten ze hun buitenlandse collega's zien hoe je met elkaar vorm kunt geven aan kwaliteitsontwikkeling op school.


---

---

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan van de Wiel
Projectleider Matra
tel: 010-4071527

e-mail: j.vandewiel@cedgroep.nl