PERSBERICHT

Punch International kondigt de intentie tot verplaatsing van de productie van Page + aan.

EMBARGO tot 17u45 Sint-Martens-Latem, 10 oktober 2002

Punch International, EMS-provider met zetel te Sint-Martens-Latem, kondigt vandaag de intentie aan om de productie van Page + NV over te brengen naar zusterbedrijf Punchtronics SA in Colfontaine, Henegouwen. De verhuis is gepland in de loop van dit jaar.

De directie van Page + heeft vandaag de intentie tot collectief ontslag van haar 29 personeelsleden aangekondigd. Page + volgt hierbij de wettelijk voorziene procedure en tracht een voor alle betrokken partijen aanvaardbare oplossing uit te werken.

Page + is gehuisvest in Ieper. Page +, dochter van Punch International en operationeel thuishorend in de Advantra groep, telt 24 arbeiders en 5 bedienden. De vestiging is gespecialiseerd in de productie en assemblage van printplaten, halffabrikaten en afgewerkte producten voor de OEM-markt en van door Advantra International ontwikkelde producten zoals pagers en telemetrietoepassingen.

Advantra International ontwikkelt en verkoopt een compleet gamma aan draadloze producten waaronder telemetrie-gebaseerde modules en paging systemen gebaseerd op FLEX®, ReFLEX ®, ERMES ® en het POCSAG ® protocol en daarnaast ook basisstation uitrusting. Advantra wil zich, in samenspraak met de directie van Punch International, strategisch meer gaan richten op enkel ontwikkeling en verkoop, de kerncompetenties van het bedrijf. Advantra kijkt hiervoor ook uit naar interessante participaties en overnamemogelijkheden in haar sector.

Sedert de overname van MCMS Belgium SA - nu Punchtronics - door de moedermaatschappij, werd het steeds duidelijker dat de operationele activiteit Page +, die zowel Advantra producten als elektronica onderaannemingsactiviteiten uitvoert, beter op één plaats wordt gelokaliseerd waardoor heel wat schaalvoordelen kunnen worden gerealiseerd.

Persbericht 10.10.2002 : intentie verplaatsing productie Page + p. 1/2

Bovendien kent de West-Europese elektronicamarkt omwille van kostenbesparingen een gevoelige verschuiving richting Oost-Europa en Azië. De telecommunicatiemarkt is daarbij één van de zwaarst getroffene.
Ook daarom is de consolidatie van Punch' elektronica-activiteiten in één vestiging een noodzakelijke consequentie. Op die manier kan de productie efficiënter worden uitgevoerd en kunnen de kosten worden beperkt. Bovendien is de vestiging in Colfontaine groter in capaciteit met een groter machinepark, hebben de personeelsleden meer dan dertig jaar ervaring en geldt Colfontaine op vandaag als consolidatiecentrum voor alle elektronica-activiteiten van Punch in West- en Oost-Europa.
Wel zal de kernactiviteit van Advantra International in Ieper behouden blijven, zijnde Onderzoek & Ontwikkeling en Sales & Marketing van communicatiemodules.

Over Punch International

Punch International, opgericht in 1982, produceert en assembleert componenten, subsystemen en eindproducten voor "Original Equipment Manufacturers", voor de consumenten en professionele elektronica industrie. In 2001 realiseerde Punch een omzet van bijna EUR 110 miljoen, en een stijging van de courante winst met 101,8% tot EUR 8,5 miljoen. De groep beschikt over 13 productie-eenheden, die samen ruim 2300 mensen tewerkstellen, gespreid over 8 landen. Punch International staat sedert 1999 genoteerd op de beurs van Brussel, nu Euronext, en maakt er deel uit van de NextPrime index.

Voor meer informatie
over de groep en over de evolutie van de activiteiten kan u een bezoek brengen aan onze website op http://www.punchinternational.com en http://www.advantra.com.

Punch International
Jan Smits
Duwijcklaan 17
2500 Lier
Tel. 32 (0)3 443 19 11
Fax 32 (0)3 443 19 06
investor.relations@punchinternational.com

Persbericht 10.10.2002 : intentie verplaatsing productie Page + p. 2/2