10/10/2002 NetIQ en RIM gaan geavanceerde management tools voor BlackBerry platform verzorgen


NetIQ neemt deel aan BlackBerry ISV Alliance als Premier Member

Amsterdam, 10 oktober 2002 - Research In Motion (RIM) en NetIQ, een belangrijke aanbieder van oplossingen voor systeembeheer, beveiligingsbeheer en webanalyse, maken bekend dat zij hun relatie hebben uitgebreid. De bedrijven gaan geavanceerde management tools leveren voor de nieuwe BlackBerry Enterprise Server 3.5 voor Microsoft Exchange. Verder is NetIQ als Premier Member deelnemer geworden van het BlackBerry ISV Alliance Program van RIM.

BlackBerry Enterprise Server 3.5 voor Microsoft Exchange bevat een groot aantal verbeteringen zoals beveiligde toegang tot bedrijfsgegevens, ook andere dan alleen e-mail, een sterk vereenvoudigde installatie van software op desktops en handhelds en ondersteuning van draadloze ICT-richtlijnen en -opdrachten.

AppManager voor BlackBerry Enterprise Server (dat BlackBerry Enterprise Server 3.5 ondersteunt in de Microsoft Exchange-omgeving) is een uitgebreide oplossing voor geavanceerd beheer, diagnose en analyse van de prestaties en beschikbaarheid van de BlackBerry infrastructuur voor systemen, applicaties en servers. ICT-afdelingen zijn hiermee in staat de prestaties en beschikbaarheid van hun BlackBerry installaties en de bijbehorende Windows-systemen en
-applicaties vast te leggen, te analyseren en de corrigeren via één centrale, gebruiksvriendelijke console.

Prijzen en beschikbaarheid
AppManager voor BlackBerry Enterprise Server (dat BlackBerry Enterprise Server 2.5 ondersteunt in de Microsoft Exchange-omgeving) is nu bij NetIQ verkrijgbaar voor een licentiebedrag van $ 2400 per server. AppManager voor BlackBerry Enterprise Server 3.5 komt eind 2002 beschikbaar in bètaversies en zal naar verwachting overal verkrijgbaar zijn in het eerste kwartaal van 2003.

NetIQ
NetIQ, opgericht in 1995, is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor systeembeheer, beveiligingsbeheer en webanalyse. Hoewel het bedrijf zich van oudsher op de Windows-markt richtte, levert NetIQ nu cross-platform oplossingen die de bedrijfsprestaties verhogen en leiden tot hogere rendementen op investeringen in infrastructuur en internetdiensten. Producten van NetIQ worden overal ter wereld rechtstreeks en via een netwerk van erkende NetIQ partners en resellers verkocht. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in San Jose (Californië). Meer informatie over NetIQ is te vinden op www.netiq.com.

USA.NET
USA.NET, de Global eMessaging Service Provider en een Microsoft Gold Certified Partner voor Hosting en Application Services, biedt haar klanten een volledig pakket betrouwbare en in hoge mate beschikbare, veilige en schaalbare oplossingen voor outsourced messaging. Deze worden gedragen door een continu streven naar superieure operationele kwaliteit. De uiterst waardevolle services voor volledige e-mail hosting van USA.NET zijn bedoeld voor de meest uiteenlopende doelgroepen en verlossen de gebruiker van de noodzaak om een in-house e-mailsysteem te installeren, te upgraden en te ondersteunen. Tot de hosted enterprise solutions behoren Microsoft Exchange 2000, Web Messaging en aanvullende eMessaging services. USA.NET gebruikt een van de grootste hosted infrastructuren ter wereld, die uitsluitend is gericht op het verzorgen van hoogwaardige bedrijfsoplossingen voor berichtenverkeer met een ongekend beschikbaarheidsniveau. Het bedrijf biedt zijn klanten een volledige oplossing, van advies- en migratieservices tot hosting, geavanceerde diensten en een complete klantenservice. USA.NET is de gewaardeerde partner van meer dan 5000 zakelijke klanten in de hele wereld, waaronder United Airlines, Palm, American Express, Galileo International en Saturn. Meer informatie over USA.NET is te vinden op www.usa.net.

Research In Motion
Research In Motion is een toonaangevend ontwerper, producent en verkoper van vernieuwende draadloze oplossingen voor de wereldwijde mobiele communicatiemarkt. Door de ontwikkeling van geïntegreerde hardware, software en services, die vele draadloze netwerkstandaarden ondersteunen, kan RIM oplossingen aanbieden voor naadloze toegang tot tijdgevoelige informatie afkomstig uit e-mail, telefoon, SMS messaging-systemen of internet- en intranetapplicaties. Bovendien maakt de RIM-technologie het voor ontwikkelaars en fabrikanten over de hele wereld mogelijk om hun producten en diensten uit te breiden met draadloze dataconnectie. Rim's bekroonde producten, diensten en ingebouwde technologieën, worden gebruikt door duizenden organisaties over de hele wereld. Hiertoe behoren het BlackBerry draadloze platform, de RIM Wireless Handheld productlijn, de ingebouwde radio-modems en de tools voor software-ontwikkeling. RIM is opgericht in 1984 en heeft haar hoofdkantoor in Waterloo, Ontario (Canada). Het bedrijf heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië. Het aandeel RIM staat genoteerd aan de Nasdaq in New York en de Toronto Stock Exchange.