10/10/2002 BlackBerry uitgeroepen tot 'Enterprise Product of the Year' bij uitreiking van Computing Industry Awards 2002

Amsterdam, 10 oktober 2002 - BlackBerry, de draadloze e-mailoplossing van Research In Motion (RIM), is uitgeroepen tot Enterprise Product of the Year 2002 tijdens de jaarlijkse Computing Industry Awards in Groot-Brittannië. BlackBerry ontving de prijs vanwege de vooruitstrevende technologie die, aldus de jury, bedrijven optimale mogelijkheden biedt voor mobiele communicatie.

De winnaars van de Computing Industry Awards 2002 werden op 2 oktober bekendgemaakt tijdens een galadiner in het Grosvenor House Hotel in Londen. De Awards, die voor de tiende keer werden uitgereikt, bestrijken alle aspecten van de Britse ICT-sector. BlackBerry was een van de ruim 90 bedrijven en producten op de shortlist. Andere genomineerden in de categorie 'Enterprise Product Of The Year' waren Microsoft Office XP en SQL Server 2000, Hewlett Packard Service Desk 4.0, Intel LanDesk Management Suite 6.5 en Zetalink van Equisys.

BlackBerry bestaat uit de volgende componenten:
* BlackBerry Enterprise Server software die wordt geïnstalleerd achter de corporate firewall en die de e-mailsystemen Microsoft Exchange en Lotus Domino ondersteunt;

* Geavanceerde BlackBerry Wireless Handhelds met continuverbinding die op veilige wijze e-mailberichten en agendapunten kunnen verzenden en ontvangen, inclusief functies voor telefoon, browser, SMS en personal organiser;

* Desktop software;

* Synchronisatie- en oplaadeenheid;

* GPRS/GSM-verbinding via vooraanstaande telecombedrijven;
* De BlackBerry Development Environment voor Java 2 Platform Micro Edition (J2ME), die alle tools verschaft voor de ontwikkeling van een breed scala aan veilige bedrijfsapplicaties voor BlackBerry Wireless Handhelds.

In Europa werkt RIM momenteel samen met de volgende carriers: de mmO2 groep, TIM (Telecom Italia Mobile), T-Mobile International en Vodafone UK. RIM heeft ook een partnership aangekondigd met het Franse SFR. Overeenkomsten met andere grote Europese telecomaanbieders worden binnenkort verwacht.

De Computing Industry Awards 2002
De Computing Industry Awards zijn bedoeld als erkenning en beloning van de allerbeste individuele en collectieve prestaties, en vormen de meest prestigieuze en gewilde onderscheidingen in de ICT-sector. Zij worden in de gehele computerindustrie beschouwd als benchmark voor uitzonderlijke kwaliteit.
Research In Motion
Research In Motion is een toonaangevend ontwerper, producent en verkoper van vernieuwende draadloze oplossingen voor de wereldwijde mobiele communicatiemarkt. Door de ontwikkeling van geïntegreerde hardware, software en services, die vele draadloze netwerkstandaarden ondersteunen, kan RIM oplossingen aanbieden voor naadloze toegang tot tijdgevoelige informatie afkomstig uit e-mail, telefoon, SMS messaging-systemen of internet- en intranetapplicaties. Bovendien maakt de RIM-technologie het voor ontwikkelaars en fabrikanten over de hele wereld mogelijk om hun producten en diensten uit te breiden met draadloze dataconnectie. Rim's bekroonde producten, diensten en ingebouwde technologieën, worden gebruikt door duizenden organisaties over de hele wereld. Hiertoe behoren het BlackBerry draadloze platform, de RIM Wireless Handheld productlijn, de ingebouwde radio-modems en de tools voor software-ontwikkeling. RIM is opgericht in 1984 en heeft haar hoofdkantoor in Waterloo, Ontario (Canada). Het bedrijf heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië. Het aandeel RIM staat genoteerd aan de Nasdaq in New York en de Toronto Stock Exchange.