Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-10-2002
Moord Nadia van de Ven
Studente in huis vermoord.

Nadia van de Ven doodgeschoten.

De 25-jarige Nadia van de Ven is in de vroege ochtend van dinsdag 1 oktober 2002 in haar studentenhuis aan de Weerdsingel Westzijde te Utrecht doodgeschoten. Nadia van de Ven doodgeschoten.

Auto slachtoffer.

Hoogstwaarschijnlijk is de dader na de schietpartij weggereden in de auto van het slachtoffer, een Renault Clio met het kenteken 26-HS-HF. Onbekend is waar de auto precies geparkeerd stond, maar het was in ieder geval in de directe omgeving van het studentenhuis. De auto is dezelfde dag, onderaan het talud van de oprit A27 richting Breda en ter hoogte van camping De Berenkuil, teruggevonden. Getuigen zagen de auto rond 09.15 uur het talud afrijden. Het is onduidelijk of dit doelbewust gebeurde of dat de bestuurder/bestuurster in paniek was en daardoor de macht over het stuur verloor.

Vluchtroute.

Er zijn 2 aannemelijke routes die de dader van de Weerdsingel Westzijde naar de A27 kan hebben gereden. De eerste is via de Adelaarstraat, het Willem van Noortplein, de Pieter Nieuwlandstraat en de Kardinaal de Jongweg. De tweede is via de Oudenoord, de David van Mollemstraat, linksaf de Talmalaan en dan de Kardinaal de Jongweg in die overgaat in de Biltse Rading. Vanaf daar kun je rechtsaf de A27 oprijden. Dit is de oprit vanaf de Veemarkt/Automarkt in Utrecht. Nadat de dader de auto heeft verlaten, kan hij/zij het talud weer zijn opgelopen en liftend geprobeerd hebben weg te komen, of hij/zij is het recreatiegebied Voorveldsepolder ingelopen.

De politie vraagt.

Wie heeft dinsdagmorgen 1 oktober 2002 op de Weerdsingel Westzijde in Utrecht iemand in de Renault Clio van het slachtoffer, kenteken 26-HS-HF, zien stappen en wegrijden?

Wie heeft de Renault Clio die ochtend, b.v. op één van de mogelijke vluchtroutes, zien rijden en kan meer vertellen over de bestuurder/bestuurster?

Wie heeft de auto het talud van de oprit A27, richting Breda, zien afrijden of heeft gezien dat de bestuurder/bestuurster de auto verliet?

Wie is de dader mogelijk die dinsdagochtend tegengekomen en viel hij/zij op, doordat hij/zij b.v. gewond was of bloed aan zijn/haar kleding had?

Wie heeft in algemene zin informatie over deze moord, of heeft dinsdagmorgen 1 oktober iets opvallends gezien rondom de woning van Nadia van de Veen aan de Weerdsingel Westzijde, dat met de moord te maken kan hebben?
Uw informatie is welkom bij de Politie Regio Utrecht, tel. 0900-8844.