KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie



---

Nieuwe serie Virbac Eraquell Rondjes Instructie in oktober

26-9-2002

De maand september staat geheel in het teken van kampioenschappen. De eerste KNHS Hippiade werd verreden in Ermelo en de Wereldruiterspelen in Jerez de la Frontera zijn geweest. In oktober is het tijd om nog eens terug te blikken op al deze kampioenschappen, op alle behaalde successen en op de gevolgde trainingsmethodes, die tot deze successen hebben geleid. De KNHS organiseert om deze reden twee spraakmakende clinics, de zogenaamde Virbac Eraquell Rondjes Instructie, met op de eerste avond Johann Hinneman en Coby van Baalen. Op de tweede avond gaan de drie bondscoaches springen met elkaar in gesprek.

11 oktober: De eenvoud van de dressuur met Johann Hinnemann en Coby van Baalen

Olympic Ferro, Idocus, Inspekteur, Power and Paint, kortom alle succesvolle viervoeters van Stal Hinnemann en Stal van Baalen zullen aanwezig zijn om te tonen in welk aspect zij juist uitblinken. Dat kunnen er volgens Hinnemann en van Baalen zes zijn: Takt, Losgelassenheit / Ontspanning, Aanleuning, Schwung, Recht richten en Verzamelen. Hun hele training is op deze begrippen gebaseerd. Over deze trainingsmethode is ook een boek geschreven, dat na de clinic gepresenteerd wordt.

25 oktober: De bondscoaches springen verenigd.

Bert Romp, Rob Ehrens en Wim Bonhof treden met elkaar in gesprek over het afgelopen seizoen. Waar lag de kracht? Waar zijn kansen blijven liggen? Hoe wordt met de training verder gewerkt aan nieuwe mogelijkheden? Bekende leden uit de verschillende springteams (junioren, young riders en senioren) zullen aanwezig zijn met hun toppers.

Toegang

Alle paardenliefhebber in Nederland zijn welkom bij de Rondjes Instructie. De toegang bedraagt 10,- per clinic. Aangezien de KNHS enorm veel belangstelling verwacht voor deze Virbac Eraquell Rondjes Instructie, moet u zich van te voren wel even aanmelden. Dit kan per e-mail (info@knhs.nl of w.plaisier@knhs.nl) of per fax, post of met de bon uit Paard&Sport 20.

Bron: KNHS