AutoRai

11-10-2002

Volkswagen Touareg vanaf 56.500 euro

Eerder dan verwacht zijn de prijzen van de gloednieuwe Volkswagen Touareg bepaald. Deze Sports Utility Vehicle van Volkswagen is er in Nederland vanaf 56.500 euro.

De Volkswagen Touareg staat in de loop van januari in het Koopmanshuis in Leusden.

De prijzen (incl. BTW en BPM) zijn als volgt:


* Touareg V6 56.500,-

* Touareg V6 tiptronic 59.350,-

* Touareg V10 TDI tiptronic 97.100,-

Begin volgend jaar volgt de 4.2 V8-benzinemotor. In het voorjaar wordt het Touareg-gamma afgerond met een 2.5 vijfcilinder TDI-motor. Prijzen van deze uitvoeringen worden in een later stadium bekendgemaakt.

De Touareg vertegenwoordigt een nieuwe filosofie in het SUV-segment: het is een volwaardige terreinauto, die voortreffelijke off-roadeigenschappen combineert met het dynamische karakter van een sportieve auto en het comfort van een limousine uit de hoogste klasse. Voor de marketing, verkoop, service en after-sales wordt het unieke concept voor de Volkswagen Phaeton gevolgd: het aanschaftraject loopt via het Koopmanshuis in Leusden Daar zullen ook bezichtigingen en proefritten plaats hebben. Voor service en after-sales kan de Touareg-rijder bij een aantal geselecteerde dealers en het Koopmanshuis terecht. Dit centrale concept biedt de Touareg-koper een individuele benadering in een bij het model passende ambiance en een bijzonder hoog serviceniveau.