Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Siebel Systems en Hewlett-Packard

breiden wereldwijde samenwerking verder uit

Siebel Systems benoemt HP tot Global Strategic Partner;

Siebel 7.5 nu ook beschikbaar op HP-UX

SAN MATEO, Californië - 7 oktober 2002 Siebel Systems heeft Hewlett-Packard aangesteld als Global Strategic Partner. De status van 'Global Strategic Partner' geldt als hoogste niveau van samenwerking binnen het Siebel Alliance-programma van Siebel Systems. Wereldwijd passen meer dan 1500 HP Proliant-gebruikers Siebel eBusiness Applications toe. Daarmee is HP een toonaangevende platformaanbieder voor Siebel eBusiness Applications en een belangrijke leverancier van diensten op het gebied van IT-infrastructuren die klanten helpen bij het in gebruik nemen en toepassen van deze toepassingen.

Siebel Systems en Hewlett-Packard kunnen klanten nu een zeer complete en flexibele reeks van eBusiness-oplossingen aanbieden over een brede reeks van platformen, van handheld en draagbare computers tot servers, printers en storagesystemen.

De twee bedrijven hebben daarnaast de introductie aangekondigd van Siebel 7.5 op het HP-UX 11i-platform. Als meest recente versie van Siebel eBusiness Applications biedt Siebel 7.5 voor talloze branches op best practices gebaseerde businessprocessen en functionaliteit voor multichannel verkoop, marketing en serviceverlening, evenals partner en employee relationship management. HP kent een 'customer base' van ruim 1,7 miljoen HP-UX-gebruikers. Zij kunnen nu profiteren van de voordelen die Siebel 7.5 op HP-UX 11i te bieden heeft. Denk hierbij aan de beschikbaarheid en betrouwbaarheid, het prestatieniveau, de schaalbaarheid, de beheersbaarheid en de beveiliging die het HP-UX-platform biedt. HP-UX wordt door analistenbureau D.H. Brown Associares Inc genoemd als belangrijkste Unix-besturingssysteem.1)

Als klant van zowel Siebel Systems als Hewlett-Packard zien wij belangrijke synergetische voordelen tussen de benaderingen en oplossingen van beide bedrijven , zegt Jan Verbraak, senior vice president Global Transaction Services van ABN Amro. De beschikbaarheid van Siebel eBusiness Applications op HP-UX maakt het ons mogelijk om te profiteren van de investeringen die wij hebben gedaan in onze Siebel-implementatie en onze op HP-UX gebaseerde 'high availability'-infrastructuur. Hierdoor kunnen wij een hoger niveau bereiken ten aanzien van beheersbaarheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid. Het commitment van zowel Siebel Systems als Hewlett-Packard ten aanzien van klantentevredenheid geeft ons de zekerheid dat wij een hoge 'Return on Investment' (ROI) op onze investeringen krijgen, evenals een optimale ondersteuning van beide bedrijven.

Als onderdeel van de uitgebreide samenwerking tussen beide bedrijven kunnen klanten nu profiteren van aanvullende diensten van HP voor zowel on-site als remote beheer van Siebel-implementaties, netwerken en databases. HP biedt bovendien faciliteiten voor het beheren van call centers en de hierin gebruikte IT-infrastructuren. Het concern beheert de beschikbaarheid, beveiliging en werkprocessen die nodig zijn voor het ondersteunen van bedrijfskritische Siebel-toepassingen, aangepast op de specifieke eisen en wensen van de afnemer.

Wij zijn erg enthousiast over deze nieuwe fase in onze samenwerking met Siebel Systems. De eerste reacties van klanten op de nieuwe niveaus van schaalbaarheid en beschikbaarheid die nu mogelijk zijn door Siebel 7.5 te gebruiken op HP-UX zijn erg positief , zegt Nigel Ball, vice president en general manager van HP Enterprise Solutions Partners. Als toonaangevend infrastructuur- en ontwikkelplatform voor Siebel-implementaties heeft HP een nadrukkelijk commitment uitgesproken om onze gezamenlijke klanten te voorzien van innovatieve oplossingen die een uitgebreide functionaliteit en een hoog prestatieniveau voor hun Siebel eBusiness Applications bieden.

HP en Siebel Systems hebben een lange historie ten aanzien van het ontwikkelen en aanbieden van oplossingen die zichzelf in de praktijk ten volle hebben bewezen. Klanten reageren dan ook positief op deze samenwerking die gericht is op het bereiken van de hoogst mogelijke klantentevredenheid , zegt Richard Gorman, senior vice president of products van Siebel Systems. De combinatie van Siebel 7.5 en HP-UX resulteert in een uitstekend eBusiness-platform voor onze gezamenlijke klanten.

Deze wereldwijde alliantie betekent een versterking van het commitment van beide bedrijven ten aanzien van het ontwikkelen van oplossingen en technologie, van gezamenlijke marketingcampagnes en van regionaal georganiseerde gezamenlijke verkoopinspanningen. Als onderdeel van het co-marketing programma van beide ondernemingen zal HP optreden als Platinum Sponsor van de Siebel Worldwide User Week 2002 die van 20 tot 23 oktober in Los Angeles wordt gehouden (www.siebel.com/userweek).


1) D.H. Brown Associates Inc., 2002 Unix Function Review, gepubliceerd op 30 mei 2002.









Over Siebel Systems

Siebel Systems Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van eBusiness-applicatiesoftware. Siebel Systems biedt een geïntegreerde reeks van eBusiness-applicaties die verkoop, marketing en customer service mogelijk maakt via alle kanalen, zoals het web, call centers, directe verkoop, en indirecte afzetkanalen (zoals winkels en dealernetwerken). Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan 32 landen. Meer informatie is te vinden op www.siebel.com.

Over Hewlett-Packard

HP is een toonaangevende aanbieder van producten, technologieën, oplossingen en diensten voor zowel zakelijke als particuliere afnemers. Het productenprogramma van het bedrijf loopt uiteen van IT-infrastructuren, personal computing en access devices tot serviceverlening, imaging en printing. HP heeft de fusie met Compaq op 3 mei 2002 afgerond. Meer informatie is te vinden op www.hp.com.

Meer informatie

Sandra Wasseur

Marketing Director Northern-Europe

Siebel Systems

Telefoon: 020-5401000

Siebel is een merknaam van Siebel Systems Inc. en is geregistreerd in een aantal landen. Alle andere genoemde product- en bedrijfsnamen zijn het eigendom van hun geregistreerde eigenaren en worden uitsluitend voor identificatiedoeleinden genoemd. Met uitzondering van de hier genoemde historische informatie, bevat dit persbericht op de toekomst gerichte uitspraken die risico s en onzekerheden met zich meebrengen. Het succes van de overeenkomsten en producten die hier beschreven zijn, evenals de toekomstige operationele resultaten van Siebel Systems Inc. kunnen afwijken van de resultaten die in de toekomstgerichte uitspraken zijn besproken of voorspeld als gevolg van een reeks van factoren waaronder maar zich niet beperkend tot risico s die gerelateerd zijn aan nieuwe versies en nieuwe producten, de beschikbaarheid van producten en diensten van Siebel Systems, de implementatie van producten en diensten, het bestaan van fouten of defecten in producten, snelle technologische veranderingen, afhankelijkheid van Internet, een significante toename van huidige en verwachte nieuwe concurrentie en de noodzaak om de distributie van producten en diensten uit te breiden. Meer informatie over mogelijke factoren die de financiële resultaten van Siebel Systems Inc. kunnen beïnvloeden, zijn opgenomen in het jaarverslag van Siebel Systems (Form 10-K), kwartaalrapportages (Form 10-Q) en andere gedeponeerde informatie bij de Securities and Exchange Commission die beschikbaar zijn op www.sec.gov. Siebel Systems neemt niet de verplichting op zich de informatie in dit persbericht te actualiseren.