Korps: Groningen, plaats: Winschoten en Groningen 11-10-2002 Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdag 11 oktober 2002

Editie vrijdagmiddag

Winschoten: dronken automobilist maakt brokken
Aan de Hoorntjesweg in Winschoten heeft de politie vrijdagmorgen een 25-jarige automobilist uit Winschoten aangehouden. De man was door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren. Hij kreeg zijn auto niet meer onder controle en botste tegen een gas verdeelstation. Bij de komst van de politie bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.6 promille werd gemeten. Na verhoor is de man heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Groningen: rijbewijzen ingevorderd na snelheidsovertredingen Tijdens een snelheidscontrole op de Beneluxweg in Groningen heeft de politie vrijdagmiddag de rijbewijzen ingevorderd van een 40-jarige automobilist uit Groningen en een 29-jarige automobilist uit Bedum. Beide bestuurders overtraden de maximumsnelheid van 70 km per uur met 51km per uur. Beiden reden 121. Bij de controle werd van 250 voertuigen door middel van de lasergun de snelheid gemeten. Negenendertig bestuurders kregen een boete omdat zij de maximumsnelheid overschreden. Ze reden allemaal boven 100 km per uur.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief).