Gemeente Ede

Expositie over `Duurzaam Bouwen en Wonen`

De noodzaak om milieubewuster te worden in de bouw bestaat al jaren. Door uitputting van grondstoffen en energiebronnen en de aantasting van het landschap ontstaan grote problemen. Duurzaam Bouwen (DuBo) is een antwoord op de milieuproblemen in de bouw.
De Gemeente Ede heeft nu een DuBo Expositie ingericht om duidelijkheid te scheppen over Duurzaam Bouwen en wonen. De expositie is te bezichtigen van vrijdag 11 oktober tot woensdag 6 december 2002.

De DuBo-expositie laat aan de hand van enkele noviteiten en concrete voorbeelden zien wat duurzaam bouwen betekent en hoe het bijdraagt aan een betere gezondheid, een financieel en maatschappelijk voordeel en natuurlijk aan een beter milieu.

De expositie geeft een overzicht van oude en nieuwe DuBo projecten en werpt een blik op de toekomst. Er is een DuBo dakkapel gebouwd, bezoekers kunnen zien hoe een zonneboiler of warmtepomp werkt en hoe duurzaamheid bij ieder thema wordt aangepakt; preventie, gebruik duurzame bronnen en efficiënt gebruik van niet-duurzame bronnen. Dit is ook terug te vinden op de nieuwe Kluskaarten.

Prijsvraag
Bij de expositie hoort ook een prijsvraag. Langs een met groene voetstappen uitgezette route door de expositieruimte komt de bezoeker bij één van de 10 DuBo-vragen waarop een antwoord moet komen. Wie meedoet aan de prijsvraag kan een leuke prijs verdienen.

Openingstijden
De expositie is gratis te bezichtigen van maandag tot en met donderdag van 9.00 - 17.00 uur en vrijdag van 9.00 20.00 uur in Stadskantoor `De Doelen`, Raadhuisplein 2 in Ede.

technische realisatie:
Terrazur