Ingezonden persbericht

Duo internetradiostation BLaBaREt uit elkaar

VOORSCHOTEN, 20021010 -- Het Internetstation BLaBaREtradio zal geen doorstart meer maken. Wel zal de site www.blabaret.nl met daarop oude shows nog in de lucht blijven. Dit zijn programmamakers Yuri Koerts en Maurice Mokkenstorm afgelopen nacht overeen gekomen. Eerdere plannen illustreren nog een nieuw format en een promotiecampange voor de radioshow.

Mokkenstorm heeft in het gesprek verklaard dat BLaBaREt niet meer in zijn leven past, en dat hij ook meer tijd aan zijn privéleven wil gaan besteden. In een reactie hierop laat Koerts weten dat hij de beslissing van zijn partner betreurt, maar dat dat geen reden is om zijn radiocarriere stop te zetten. Hij hoopt nu onderhandelingen met Yorin-FM op te starten over een nieuwe programmaformule voor de nacht.

In het programma maken de heren een perciflage op de actualiteit door diverse fictieve verslaggevers uit verschillende windhoeken het woord te laten en het nieuws in een ander perspectief te zetten. De berichten worden op de gekste manieren voorgedragen of volledig verdraaid. Het onderdeel Radio 539 neemt de hitradio op de hak en in 'de kroeg' laten alle gasten zonder gêne hun mening horen. Tevens is er nog een tweede kanaal, BLaBaREcords, waarop is te horen hoe Koerts de laatste hits rug aan rug zet en de intro's laat volpraten door 's lands bekendste cabaretiers.

De eerste opname op 6 Mei 1997 is gemaakt op de zolder van Koerts en alleen vastgelegd op cassette. Dit is de aanleiding om een eigen studio te bouwen, en zo is de 'alternatieve hitradio' geboren. De jongens blijven oefenen, en met de komst van internetradio kunnen ze hun kunsten ook aan het publiek vertonen. Dit levert veel positieve reacties op van met name Nederlanders in het buitenland. In 2000 wordt het duo versterkt door Sylvester Danckaarts en Arnold Paalder die het internetgedeelte onder hun hoede nemen, en is de V.O.F. een feit.



Ingezonden persbericht