Provincie Limburg

www.limburg.nl Sitemap

Besluitenlijst GS
Besluitenlijst PS

Besluitenlijst GS

Openbare besluitenlijst vergadering GS van 1 oktober 2002

Onderwerp

Besluit


1.


Agenda voor de vergadering van Provinciale Staten op 11 oktober 2002

Informatie: E.W. Walthaus, afdeling Bestuurs- en Directieondersteuning tel. (043) 389 72 91
e-mail:
ew.walthaus@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de agenda vastgesteld voor de vergadering van Provinciale Staten op 11 oktober 2002.Aan de orde komen o.a. de Visie versterking bestuurskracht gemeenten Midden-Limburg, de verordening beheer en schadebestrijding dieren Limburg en een tussenrapportage over het project nieuwkomers. De agenda en de daarbij behorende stukken liggen ter inzage in de bibliotheek van het Gouvernement en zijn tevens te raadplegen op www.limburg.nl. De vergadering van Provinciale Staten zal vanaf 10.00 uur rechtstreeks worden uitgezonden op L1 TV.


2.


Voorbereiding overleg met Kamerleden op 30 oktober 2002

Informatie: J. Kneepkens, afdeling Bestuurs- en Directieondersteuning tel. (043) 389 70 97
e-mail:
jhma.kneepkens@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben nadere procedurele besluiten genomen met betrekking tot de voorbereiding van het komend overleg op 30 oktober 2002 met Kamerleden. Verder zijn er besluiten genomen hoe de begrotingsbehandelingen van de verschillende departementen in Limburg wordt voorbereid ten behoeve van verdergaande public affairsaanpak.


3.

Verlenging externe ondersteuning afhandeling ESF-projecten

Informatie: R. Joosten, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs tel. (043) 389 72 62
e-mail:
rpj.joosten@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben besloten om de periode van externe ondersteuning voor afhandeling van ESF-projecten te verlengen tot 31 december 2002.


4.

Reglement fonds nazorg gesloten stortplaatsen

Informatie: A. Kan, afdeling Stedelijke Leefomgeving tel. (043) 389 7604
e-mail:
a.kan@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten het aangepaste reglement fonds nazorg gesloten stortplaatsen vast te stellen.Het aangepaste reglement treedt in werking per 1 oktober 2002. Het oude reglement wordt per 1 oktober 2002ingetrokken.


5.

Ontwerp POL-aanvulling 't Rooth

Informatie: M.W. van der Sande, afdeling Milieu- en Waterbeleid tel. (043) 389 73 23
e-mail:
mw.van.der.sande@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het ontwerp van de POL-aanvulling 't Rooth vastgesteld. Het plan zal van 16 oktober tot en met 12 november 2002 ter visie worden gelegd.


6.

Beoordeling eventueel opstellen milieu-effect- rapport inzake de aanwijzing van de uitbreiding van winplaats 't Rooth

Informatie: Mw. L. Droog, afdeling Vergunningen tel. (043) 389 74 98
e-mail:
lgm.droog@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten dat géén milieu-effectrapport behoeft te worden opgesteld voor de aanwijzing van de uitbreiding van de huidige winplaats met 17 ha. Uit de overlegde Milieu-Aspecten Studie blijkt dat er geen specifieke omstandigheden zijn waaronder de activiteit wordt ondernomen die kunnen leiden tot belangrijke nadelige milieugevolgen. In de diverse te verlenen vergunningen zullen voorwaarden worden opgenomen, zodat de bescherming van het milieu gewaarborgd is.


7.

Vragen ex artikel 21 RvO van de heer P. Wessels (D66) Staten inzake de bezwarenprocedure en de ontwikkeling van het vliegveld Weeze-Laarbrug

Informatie: M. van Ginderen, afdeling Ruimtelijk Beleid en Coördinatie tel. (043) 389 73 68
e-mail:
mrc.van.ginderen@prvlimburg.nl

Het college van Gedeputeerde Staten heeft de schriftelijke vragen beantwoord van statenlid dhr. P. Wessels (D66) met betrekking tot de ontwikkeling van het vliegeld Weeze-Laarbruch en de behandeling van de bezwaren vanuit Nederland.


8.

Vragen ex artikel 21 RvO van de heer F. Zinken (PNL) over het maaibeleid van de provinciale wegbermen

Informatie: S. de Jong, afdeling Provinciale Wegen tel.: (043) 389 78 47
e-mail:
s.de.jong@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden vastgesteld.


9.

Voortgang Grensmaas

Informatie: G. Hermans, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 76 42
e-mail:
gjp.hermans@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stellen de Vaste Commissie uit Provinciale Staten op de hoogte van de stand van zaken van het project Grensmaas. Het handelt daarbij om de communicatie met de regio, het overleg met het Consortium Grensmaas, de m.e.r. Grensmaas en te verrichten onderzoek.


10.

Projectopdracht concessieverlening openbaar vervoer

Informatie: L. Dieteren, afdeling Mobiliteit tel. (043) 389 76 01
e-mail:
jml.dieteren@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met de projectopdracht concessie- verlening openbaar vervoer. In deze projectopdracht zijn de uitgangspunten ten aanzien van een Europese aanbesteding openbaar vervoer en de daarmee samenhangende concessie- verlening geformuleerd. Tevens hebben Gedeputeerde Staten een Projectteam benoemd dat de Europese aanbesteding openbaar vervoer verder moet voorbereiden en uitwerken.


11.

Brief aan Minister de Boer inzake dossiers IJzeren Rijn en Montzenlijn

Informatie: A. Schins, afdeling Mobiliteit tel. (043) 389 75 90
e-mail:
apr.schins@prvlimburg.nl

Het rapport quick scan over de capaciteitsmogelijkheden van de Montzenlijn is aangeboden aan de minister de Boer. Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt minster de Boer een nader onderzoek naar de potenties van de Montzenlijn uit te voeren, samen met de Belgische en Duitse partners.


12.

Maasprojecten

Informatie: G. Hermans, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 76 42
e-mail:
gj.hermans@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben aan Provinciale Staten hun standpunt kenbaar gemaakt over de Maasprojecten en de organisatie De Maaswerken.


13.

Definitief standpunt inzake de Regionale Volkshuisvestingsplannen van de regio's Venray, Parkstad Limburg Roermond en Venlo

Informatie: M. Viegen, afdeling Ruimtelijk Beleid en Coördinatie tel. (043) 389 73 62
e-mail: mjgce.viegen@prvlimburg.nl en L.Roomans, afdeling Ruimtelijk Beleid en Coördinatie tel. (043) 389 73 61
e-mail:
lmja.roomans@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de Regionale Volkshuisvestingsplannen van de regio's Venray, Parkstad Limburg Roermond en Venlo goedgekeurd en daarbij een aantal opmerkingen geplaatst. Het college heeft hiermee ingestemd met een aantal prestatie- indicatoren en gaat ervan uit dat bij de implementatie en uitvoering van de RVP's rekening wordt gehouden met de gemaakte opmerkingen.


14.

Vinkenslag

Informatie: G. van Loenen, afdeling Stedelijke Leefomgeving tel. (043) 389 76 98
e-mail:
g.van.loenen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het college van Burgemeester en Wethouders van Maastricht op de hoogte gebracht van het besluit om 1.590.910 te reserveren als bijdrage in het dekken van het exploitatie tekort van het plan Vinkenslag.


15.

Werkwijze Monitoring Cultuurplaninstellingen

Informatie: J. Brils, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 88 76
e-mail:
jm.brils@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten leggen aan de vaste commissie Welzijn, Zorg, Cultuur en betrokken gemeenten een brief voor waarin aandachtspunten geformuleerd zijn die bij de monitoringsgesprekken met de Cultuurplaninstellingen van belang zijn.Deze monitoringsgesprekken vinden plaats in het kader van de tussenevaluatie van de huidige en de voorbereiding op de toekomstige cultuurplanperiode.De cultuurplaninstellingen zijn in Limburg gevestigde culturele instellingen die subsidie ontvangen voor een periode van4 jaar volgens de Cultuurplanperiode die tevens door het Rijk wordt gehanteerd. Toetsing aan de criteria en monitoring vinden plaats door een provincale adviescommissie kunst en cultuur.


16.

Bestuursdwang Hermans te Meerlo-Wanssum

Informatie: P. Baur, afdeling Handhaving en Monitoring tel. (043) 389 88 56
e-mail:
fjp.baur@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om middels toepassing van bestuursdwang de opgeslagen banden bij de heer Hermans, Stendert 3 te Meerlo-Wanssum te (doen) verwijderen en de kosten op de heer Hermans te verhalen.


17.

Ervaringen-knelpunten Vuurwerkbesluit

Informatie: B. Vola, afdeling Handhaving en Monitoring tel. (043) 389 77 17
e-mail:
hjg.vola@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het Ministerie van VROM geïnformeerd over de knelpunten-ervaringen m.b.t. het Vuurwerkbesluit die bureau Toezicht en Handhaving tijdens controles van vuurwerkevenementen zijn tegen gekomen. Tevens is VROM verzocht om te bezien of het Vuurwerkbesluit op deze onderdelen kan worden aangepast.

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. 4-10-2002 12:23