FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten organiseert 'Week van de Arbeidsvoorwaarden'

Persbericht

Utrecht, 4 oktober

FNV Bondgenoten organiseert 'Week van de arbeidsvoorwaarden'

Aan de vooravond van het nieuwe CAO-seizoen wordt de inzet over de arbeidsvoorwaarden voor de onderhandelingen vastgesteld. Om de leden hierover aan het woord te laten organiseert FNV Bondgenoten van maandag 7 tot en met zaterdag 12 oktober 'de week van de arbeidsvoorwaarden'. Op een dertigtal bijeenkomsten kunnen de leden van de vakbond zich uitspreken over het voorgestelde CAO-beleid voor 2003. Wat zijn de verwachtingen in deze economisch moeilijke tijden? Waar moeten we ons beleid aanpassen? Wat zetten we hoog in en wat laag? Voor het eerst worden de leden in het hele land op een dergelijke wijze betrokken bij de totstandkoming van het beleid. De uitkomsten van de bijeenkomsten worden aan de bondsraad, het parlement van de bond, voorgelegd. Op 15 november zal de bondsraad het definitieve arbeidsvoorwaardenbeleid van de bond vaststellen.

Om de discussie aan te wakkeren zal gepraat worden aan de hand van prikkelende stellingen. In een groot deel van de bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van de vorm van het 'lagerhuisdebat'. Ook zijn voor een aantal bijeenkomsten werkgevers uitgenodigd om de discussie op scherp te zetten.

De volgende vijf speerpunten in het CAO-beleid staan op de bijeenkomsten centraal.

-onderhandelingsruimte en looneis;

-pensioen;

-naleving van de CAO;

-werk en privé;

-gezond werken.

FNV Bondgenoten vertegenwoordigt ruim 480.000 werknemers in verschillende sectoren, onder andere in de industrie, het vervoer, de handel en de dienstensector. In deze sectoren sluit FNV Bondgenoten zo'n 800 CAO's af.