Gemeente Deventer

Open Dag zaterdag 12 oktober

De waag opent deuren opnieuw voor bezichtiging herstelwerkzaamheden

De restauratie van het Historisch Museum De Waag aan de Brink in Deventer is zaterdag 12 oktober te bezichtigen tussen 10 en 13 uur.

Tijdens de afgelopen monumentendag bleek er zeer veel belangstelling voor De Waag te bestaan. Er waren meer mensen dan rondgeleid konden worden. Daarom is besloten de Waag opnieuw open te stellen voor bezichtiging om mensen die tijdens de Nationale Monumentendag noodgedwongen teleurgesteld moesten worden alsnog de kans te geven een kijkje te nemen.

Op elke verdieping zijn materiedeskundigen aanwezig van de gemeentelijke afdeling Monumentenzorg en Architectenbureau Braaksma en Roos om uitleg te geven over de restauratie. Wat is er al gebeurd aan De Waag? Wat moet er nog gebeuren en hoe ziet De Waag er straks uit? Ook kunnen belangstellenden een audiovisuele presentatie bekijken. Meestal blijft een gebouw tijdens een restauratie gesloten voor publiek. Dat De Waag zijn deuren tijdens de restauratie ook opent is een unieke gelegenheid om de herstelwerkzaamheden te bezichtigen. De toegang is gratis!

Voor diegenen die in de Deventer geschiedenis geĂŻnteresseerd zijn is dit een mooie mogelijkheid om de bezichtiging te combineren met de presentaties van de historische verenigingen in de Centrale Bibliotheek aan de Brink 70.