Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000

Gemeente Haarlem, Sector Stadsbeheer

PERSBERICHT

Van: Sector SB / Communicatie
Contactpersoon: Julia de Jong
Doorkiesnummer: 4903
Datum: 4 oktober 2002
Onderwerp: Publiekswandeling Stadskweektuin

TUINWANDELING VOL HERFSTKLEUREN

Op zondag 13 oktober 2002 organiseert het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef een excursie door de Stadskweektuin. Het is de voorlaatste publiekswandeling langs de borders van de tuin. Daar heeft de herfst al vat gekregen op de planten, de heesters en de bomen. Het thema van deze wandeling is dan ook 'herfstkleuren'.

Kleurenpracht
Onder leiding van een deskundige gids gaan de deelnemers langs de borders van de Stadskweektuin. Hier staan gekleurde herfstbloeiers verspreid tussen de houtige gewassen, waarvan vele nu opvallen door hun bijzondere vruchtdracht. Verder is het lover van de meeste heesters en bomen in deze tijd het kleurrijkst. De herfsttinten geven de Stadskweektuin een sfeervol aanzien.

Herfstevenement
Tegelijkertijd is de 13e oktober in de Stadskweektuin het jaarlijkse herfstevenement, met als thema 'wilde dieren in de tuin'. Het nut van het dierenleven rond de woning krijgt hier volop de aandacht. Er worden voorwerpen en planten verkocht die aantrekkelijk zijn voor dieren en zo kunnen bijdragen aan een biologisch evenwichtige tuin. De toegang is gratis.

Nadere informatie
De wandeling onder begeleiding van een deskundige gids is gratis. Deelnemers dienen uiterlijk 14.00 uur te verzamelen bij het informatiebord nabij het witte toegangshek tot de tuin. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Nadere informatie is te verkrijgen bij het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef, telefoon: 023 - 511 47 17.