Nieuw-Vlaamse Alliantie


Verplichte inburgering: VLD ongeloofwaardig (13/10/02)

De VLD-voorzitter pleit nu voor verplichte inburgering van nieuwkomers. Dit is goedkoop kiesbedrog.

De VLD keurde immers de snel-Belg-wet goed. Daarin is elke integratievereiste weggevallen. Meer nog : in het Vlaamse Parlement is zopas het inburgeringsdecreet ingediend : het bevat geen enkele verplichting!

Het verheugt de N-VA dat de VLD nu haar standpunt overneemt. Dit gebeurt echter geheel in de Verhofstadt-stijl : luister naar mijn woorden, kijk niet naar mijn daden. Overspoel de kiezer met verkeerde informatie. Van elke communicatie blijft altijd wel iets hangen.

De N-VA zal voorstellen het inburgeringsdecreet grondig te amenderen, vanuit haar basisbeginselen, goedgekeurd op het congres van Leuven. Er is maar één publieke cultuur. Daaraan participeren is een zaak van gelijke kansen voor iedereen. Integratie is een zaak van rechten en plichten. De N-VA opteert voor een echte samen-leving en verwerpt het paars-groene minderhedenbeleid.

De N-VA wil een inburgeringstraject verplicht en afdwingbaar maken, met echte sancties dus.

Tegelijk moet de Vlaamse Regering in de nodige middelen voorzien. Na drie jaar regering Dewael kan terzake geen enkel excuus meer ingeroepen worden. Er was geld zat voor de alles-is-gratis cultuur.

Tenslotte zal de N-VA een voorstel van wijziging van de snel-Belg-wet indienen vanuit dezelfde integratievereiste.

Auteur:
Nieuw-Vlaamse Alliantie
Geert Bourgeois, algemeen voorzitter N-VA * Kris Van Dijck, Vlaams volksvertegenwoordiger N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Geert Bourgeois
Telefoon: 02/ 219 49 30
Fax: 02/ 217 35 10
E-post: geert.bourgeois@n-va.be


---

Ledenblad
Volle Manen