Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 13-10-2002
Zondag 13 oktober 2002
Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Alcohol zorgt voor aanrijdingen
EMMEN Zaterdagnacht tegen vier uur kreeg de politie de melding dat op de kruising van de Dordsestraat met de Tweede Bokslootweg een verkeerslichtinstallatie was geramd, en dat de veroorzaker was doorgereden. Ter plekke troffen agenten een grote ravage aan, met daarbij de nodige auto-onderdelen, waaronder de kentekenplaat. Een getuige had bovendien gezien dat de veroorzaker in een rode Opel Calibra reed. De aangetroffen kentekenplaat hoorde ook bij zon auto, en even later klopten agenten aan bij de eigenaar in de Rietlanden. De zwaar beschadigde auto stond voor deur. De eigenaar, een 28-jarige man uit Emmen, die ook de bestuurder was geweest, werd aangehouden. Bij de blaastest kwam hij uit op 845, bijna twee promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
ANNEN Zaterdagnacht rond zes uur reed een 30-jarige Emmenaar met zijn auto over de N34. Om onduidelijke redenen kwam hij in de berm, raakte een ANWB-praatpaal, sloeg over de kop en kwam in de sloot terecht. Een bij hem inzittende 27-jarige vrouw uit Emmen werd met nekklachten naar het AZ in Groningen gebracht. De bestuurder had gedronken. Het lukte hem niet om een blaastest af te leggen waarop een bloedproef is gevorderd. Daaraan weigerde hij mee te werken. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Het rijbewijs is ingevorderd.

Nog meer alcohol in het verkeer
TYNAARLO Zaterdagavond omstreeks halfnegen controleerde de politie een 42-jarige man uit Assen die met zijn auto over de Zuidlaarderweg reed. Bij de ademtest blies hij 715, wat hem direct zijn rijbewijs kostte. PEIZE Zaterdagavond tegen elf uur is een 59-jarige automobilist uit Lieveren gecontroleerd op de Westerweg. Hij blies 310 en kreeg een boete opgelegd van 190.
Iets later, tegen halftwaalf, was op de Bunnerveenseweg een 53-jarige autobestuurder uit Leek aan de beurt. Deze blies 315, en hij kreeg ook een boete van 190.
RODEN Zaterdagnacht tegen halfeen reed een 32-jarige man uit Roden met zijn auto over de Nieuweweg, onder invloed van alcohol. Hij scoorde bij de test 275. Normaal gesproken goed voor een boete van 190. Maar omdat deze man precies een week eerder onder invloed van alcohol al een ongeval had veroorzaakt, worden deze zaken bij elkaar gevoegd. ZUIDLAREN Zaterdagnacht tegen kwart over drie haalde de politie een 32-jarige man uit Haren met zijn auto van de Verlengde Stationsweg, die had gedronken. Deze bestuurder blies 300, en kreeg ook een boete van 190 opgelegd.
GEESBRUG Zaterdagnacht even na vier uur werd op de Berkenlaan een 20-jarige man uit Zwinderen aangehouden, nadat drankgebruik was vastgesteld. Deze bestuurder blies 310, en mag ook de standaard boete van 190 betalen.

Fikse snelheidsovertreding kost rijbewijs
HAVELTE Zaterdagmiddag tegen drie uur reed een 48-jarige man uit Wateren met zijn auto over de N371, met een snelheid op de klok van ongeveer 160 kilometer per uur. Ter plekke is 80 toegestaan. De bestuurder had kennelijk niet in de gaten dat een onopvallende politieauto achter hem reed. De bestuurder kreeg een stopteken en kon zijn rijbewijs inleveren, nadat was vastgesteld dat hij na correctie tenminste 58 kilometer per uur te snel had gereden.

Verdachten van auto-inbraken aangehouden
ASSEN Zaterdagavond zijn op het GGZ-terrein aan de Dennenweg drie jongens uit Assen, 15, 17 en 21 jaar oud, aangehouden door personeel, nadat ze op heterdaad waren betrapt bij een inbraak in een van de gebouwen. Ze zijn overgedragen aan de politie en ingesloten voor een nader onderzoek. Ze worden er bovendien van verdacht deze avond meerdere autos op dit terrein te hebben opengebroken. Alle drie zitten ze nog vast.

Zakkenrollers actief
ASSEN Zaterdagmiddag zijn twee vrouwen ongemerkt beroofd van hun portemonnee in het centrum. De benadeelden zijn een 27-jarige vrouw uit Assen en een 53-jarige vrouw uit Hoogeveen.

Jongeren opgepakt na vernielingen en baldadigheid MEPPEL Zaterdagavond kreeg de politie een melding over baldadige jeugd tussen Oosterboer en het centrum Op deze route werden uit de grond getrokken of afgebroken paaltjes, omvergegooide containers, en een geknakte lantaarnpaal aangetroffen. De groep, vijf man sterk, werd bij de Knoppersbrug aangetroffen en aangehouden. Na verhoor bleek dat dit de groep was die voor de genoemde vernielingen verantwoordelijk was. De verdachten komen uit Meppel (3), Steenwijkerwold en Ruinen. Ze kregen allen een dagvaarding mee; de rekening komt later.

Verdachte van mishandeling aangehouden
NIEUW AMSTERDAM Zaterdagnacht tegen halftwee is een 17-jarige jongen uit Veenoord aangehouden nadat hij een 18-jarige jongeman uit Hoogeveen met een kapot bierglas in het gezicht had geslagen. Daardoor ontstond een slagaderlijke bloeding aan zijn hoofd, en hij is naar het Scheperziekenhuis gebracht. Daar is de wond gehecht. Beide hadden het met elkaar aan de stok gekregen nadat ze in een discotheek aan de Vaart in de drukte tegen elkaar waren gebotst.

Brand in slaapkamer
EMMEN Zaterdagnacht rond een uur is brand ontstaan in een slaapkamer aan de Ruinerbrink. De 29-jarige bewoner was met een brandende sigaret in slaap gevallen, en werd wakker op een brandende matras. Hij wist de brand zelf te blussen zodat de schade beperkt bleef.

Kiosk in brand gestoken
HOLLANDSCHEVELD Zondagochtend tegen negen uur is brand gesticht aan een kiosk op recreatieterrein Schoonhoven aan de Marten Kuilerweg. De daders hebben papier tegen het gebouw aangestoken waardoor de brand ontstond. De brandweer was vlot ter plaatse en wist de brand te beperken tot een stuk buitenwand. De inventaris bleef hierdoor behouden.

Verkeerscontrole
EMMEN Bij een verkeerscontrole in de wijk Emmen Zuid zijn 46 bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die de gordel niet droegen.

Opstootje in de kiem gesmoord
HOOGEVEEN Zaterdagnacht ontstonden in de Tamboerpassage problemen met een grote groep motorrijders. Een van hen had iemand lastig gevallen en werd de deur gewezen, waarop de rest van de groep zich ermee ging bemoeien. Zes surveillance-eenheden, waarvan twee met diensthonden gingen ter plaatse, waarop de groep zonder problemen vertrok.

Ongeval met letsel
VALTHE Zaterdagnacht rond vier uur is een 31-jarige man uit Nieuw Weerdinge gewond geraakt, nadat hij met zijn auto op de kop in een bietenveld terecht was gekomen. Hij was naast de weg gekomen, over een boomstronk en was met de auto gelanceerd. Bij het ongeval brak hij zijn enkel.

Fietsdief aangehouden
ASSEN Zondagochtend tegen halftwaalf is op de Troelstralaan een 24-jarige man uit Assen aangehouden, die even daarvoor bij een kerk in de Thorbeckelaan tijdens een dienst een fiets had gestolen. Een getuige had de man met de afgesloten fiets zien lopen en belde de politie. De man is ingesloten. Kort na de kerkdienst meldde de eigenaar, een 39-jarige Assenaar, zich bij de politie, en deed aangifte.

Inbraak kantoorgebouw
PATERSWOLDE Zaterdagnacht is ingebroken in een kantoorgebouw aan de Hoofdweg. Om binnen te komen is een bovenraampje vernield. Uit het pand is computerapparatuur gestolen. Vermoedelijk heeft de dader zich bij de inbraak verwond. De 53-jarige eigenaar uit Paterswolde deed aangifte.

Auto uitgebrand
SPIER Zondag tegen halfeen reed een 38-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de Oosterveldseweg, toen plotseling vlammen onder de motorkap vandaan kwamen. De man zette de auto aan de kant en belde de brandweer. Die kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. De oorzaak is onbekend.