Leiden, 13 oktober 2002

TWEEDE PLAATS EN VICE-KAMPIOENSCHAP VOOR BEN JAMINI

KNAF Talent First-winnaar Ben Jamini heeft zijn seizoen in de Van Uitert Formule Ford uitstekend afgesloten. Gestart vanaf de vierde plek klom de rijder uit het Gelderse Huissen op Circuit Park Zandvoort al snel op naar de tweede plaats, een positie die hij tot aan de finishvlag vasthield. Door dit resultaat is Ben Jamini op de tweede plaats in het NK geëindigd. "Ik heb een goed seizoen achter de rug", concludeerde de 20-jarige rijder, die dit seizoen als onbetwiste 'Rookie of the Year' is geëindigd.

Ben Jamini had zich twee doelen gesteld voor de afsluitende race van de Van Uitert Formule Ford: eindigen in de top twee van de race en het veiligstellen van de tweede plaats in het Nederlands kampioenschap. De beide titels (NK en Benelux) waren voorafgaande aan de laatste race al veiliggesteld door Jaap van Lagen. In de tijdtraining reed Ben Jamini de vierde trainingstijd. "Ik werd in het begin van de training, toen mijn banden nog optimaal waren, opgehouden door minder snelle deelnemers", verklaarde hij. "Mijn enige serieuze concurrent in het duel om de tweede plek in het NK Dillon Koster staat op de achttiende startpositie, dus dat is gunstig."

Ben Jamini had een superstart, hij schoof meteen door naar de derde plaats. De coureur die uitkomt voor Van Amersfoort Racing was duidelijk sneller dan de voor hem rijdende Paul Meijer; halverwege de race wisselden beiden van positie nadat Ben Jamini zijn tegenstander zeer fraai had uitgeremd voor de Tarzanbocht. "Helaas had de koploper Tristan te Pas op dat moment al een redelijke voorsprong opgebouwd. Tristan was niet sneller dan ik, maar ik zag ook geen kans om het gat dicht te rijden", aldus Ben Jamini.De KNAF Talent First-winnaar kwam als tweede achter Te Pas over de finish. "Ik heb een mooie race achter de rug", blikte hij terug. "Ik ging voor de zege, maar dat zat er niet in nadat ik in het begin van de race werd opgehouden." Ben Jamini kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste autosportseizoen."Vooral in de tweede helft van het seizoen heb ik laten zien dat ik bij de top drie hoor in dit competitieve veld. Ik ben als tweede in het NK geëindigd en ik ben 'Rookie of the Year'. Dat zijn resultaten waar ik trots op ben." Ben Jamini gaat zich de komende tijd samen met zijn begeleiders voorbereiden op het volgende seizoen. "Het zal duidelijk zijn dat ik volgend seizoen door wil groeien naar een snellere raceklasse. We gaan daar de komende maanden hard aan werken!" .
Uitslag Van Uitert Formule Ford: 1. Tristan te Pas, 12 ronden in 21:27,982; 2. Ben Jamini, op 2,821; 3. Xavier Maassen, op 4,227. Eindstand Benelux-kampioenschap: 1. Jaap van Lagen 143, 2. Xavier Maassen 101, 3. Tristan te Pas 95, 4. Ben Jamini 90. Eindstand NK: 1. Van Lagen 81, 2. Ben Jamini 74, 3. Te Pas 65. ________________________________________________________________________
Noot voor de redactie,