Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Weekend 12 en 13 oktober

Team Oosterhout

Man aangehouden wegens mishandeling vriendin OOSTERHOUT Een 21 jarige vrouw werd vrijdagmiddag omstreeks 17.45 uur mishandeld door haar 24 jarige vriend uit Oosterhout. De vrouw liep hierbij een gekneusde elleboog en een blauw oog op. De Oosterhouter is kort daarop door de politie in zijn woning aangehouden. De politie heeft de man voor verhoor ingesloten. Na dit verhoor is hij zaterdagmiddag heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden bij vechtpartij op Markt OOSTERHOUT In een cafetaria aan de Markt raakten vrijdagavond bezoekers slaags met elkaar. De politie heeft de vechtenden kunnen scheiden. Daarbij werd een 44-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden. Hij wordt er van verdacht de aanstichter te zijn van de vechtpartij. De man is ingesloten. Een politieman liep bij deze schermutselingen lichte verwondingen op in zijn gezicht.

Ramkraak aan de Werkmansbeemd

OOSTERHOUT Bij een bedrijf dat is gevestigd aan de Werkmansbeemd te Oosterhout werd vrijdagnacht rond 03.00 uur een ramkraak gepleegd. De pui van het bedrijf werd hierbij beschadigd. Het is nog niet bekend of er iets uit het pand is weggenomen. De auto waarmee deze inbraak werd gepleegd, een Ford Escort, is later in Breda aangetroffen op een parkeerplaats. Het is nog niet bekend of de auto van diefstal afkomstig is.

Gewonde bij vechtpartij Klappeijstraat OOSTERHOUT In de Klappeijstraat te Oosterhout vond vrijdagnacht omstreeks 02.00 uur een vechtpartij plaats tussen twee groepen jongeren. Hierbij raakte een man gewond aan zijn hoofd. Een ambulance die ter plaatse kwam om de hoofdwond te behandelen werd tegengehouden door omstanders. De politie maakte de openbare weg vrij om de ambulance door te laten. Daarbij was het noodzakelijk diensthonden in te zetten. Eén van de groepen jongeren trok zich daarop terug in bossages aan de Mathildastraat. Vandaar uit gooiden zij stukken stoeptegel naar de politie en werden er ramen van winkels en een flatgebouw aan de Schapendriesstraat vernield. Omstreeks 04.00 uur keerde de rust weder na het optreden van de politie. De man met de hoofdwond werd voor zijn verwondingen behandeld in een ziekenhuis te Oosterhout. Hij weigerde zijn personalia op te geven of een verklaring af te leggen. De politie onderzoekt de zaak. Aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Man aangehouden wegens agressief gedrag OOSTERHOUT Zaterdagnacht werd een 22 jarige Oosterhouter aangehouden op de Markt nadat deze zich aggessief had gedragen tegen het publiek. Hij werd na verhoor weer heengezonden. Binnenkort mag hij zich voor zijn gedrag bij een rechter verantwoorden.

Diefstal van nieuwe auto`s

OOSTERHOUT Bij een autobedrijf in Oosterhout werden in de nacht van vrijdag op zaterdag drie autos weggenomen die nog niet waren voorzien van een kenteken. De daders konden de auto`s wegnemen nadat er een hek was geforceerd. Tevens werden er kentekenplaten gedemonteerd van aanwezige auto`s. Bij een personenauto die in de weg stond werd een ruit vernield om deze te kunnen verplaatsen.

Team Waalwijk

Aanhouding winkeldief
KAATSHEUVEL Een 35-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is vrijdagmiddag in een winkel in Kaatsheuvel aangehouden voor diefstal van ondergoed en een hapjespan. Hij bleek nog diverse vonnissen open te hebben staan en moet nog 42 dagen uitzitten. Omdat de man een reeks antecedenten op dit gebied op zijn naam heeft zal hij a.s. maandag worden voorgeleid en wordt snelrecht op hem toegepast.

Dronken cafébezoeker vernielt auto`s WASPIK Een 23-jarige engelsman werd zaterdagavond door een café-eigenaar buiten gezet omdat hij zich lastig gedroeg tegenover andere cafébezoekers. De engelsman die onder invloed van alcohol verkeerde reageerde zijn frustratie af door tegen een tweetal auto`s te trappen waardoor deze deuken opliepen. De man werd door omstanders aangehouden en overgedragen aan de politie. Nadat hij zijn roes in een politiecel had uitgeslapen wist hij zich weinig meer te herinneren. Hij toonde berouw en is bereid de schade aan de auto`s te vergoeden. Hij zal op korte termijn voor de rechter moeten verschijnen. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld.

Team Dongen

Auto geparkeerd in vensterbank buren DONGEN Een inwoner van Dongen kwam vrijdagmorgen 11 oktober tot de ontdekking dat de remmen en de kopppeling van zijn auto niet reageerden toen hij achterwaarts zijn garage uit wilde rijden. Hij kon ternauwernood een geparkeerde auto ontwijken maar kwam desondanks tot stilstand in de vensterbank van zijn buren. Naast de schade aan de achterzijde van de auto was er schade aan de pui van de woning en meubilair binnen in de woning. Er raakte niemand gewond.

Team Gilze en Rijen

Alcoholcontrole
GILZE EN RIJEN Op vrijdagavond hield de politie tijdens een alcoholcontrole een 38 jarige bestuurder uit Tilburg en een 25 jarige bestuurder uit Tilburg aan omdat zij met teveel drank op achter het stuur zaten. Beiden kregen een transactievoorstel van 190 euro.

Brutale diefstal winkelkassa GILZE Op klaarlichte dag werd uit een winkel aan de hoofdstraat te Gilze een kassa met inhoud weggenomen. De dader nam de kassa, nadat hij het elektriciteitsnoer had vernield, in zijn geheel mee. Buiten werd hij opgewacht door een compaan op een scooter, waarna het tweetal zich snel uit de voeten maakte. De polite stelt een onderzoek in.

Team Werkendam

Bromfietser gewond door aanrijding WIJK EN AALBURG Een 16-jarige inwoonster uit Veen sneed vrijdag 11 oktober, omstreeks 18:21 uur, al rijdend met haar bromfiets op de Den Oudert te Wijk en Aalburg de bocht af en reed frontaal op de auto van een tegenligger. Deze werd bestuurd door een 54-jarige inwoner van Wijk en Aalburg. De jeugdige bromfietster werd met letsel overgebracht naar een ziekenhuis te Den Bosch. De verwondingen bleken gelukkig mee te vallen, een gekneusde enkel en een pijnlijke knie. De voorzijde van de auto is flink beschadigd en de bromfiets raakte total loss.

Automobilist gewond door aanrijding

MEEUWEN Rond 18:36 uur vond vrijdagavond 11oktober een aanrijding met letsel plaats op de Provincialeweg zuid bij de afslag Meeuwen. Een 32-jarige automobilist uit Almkerk reed achter een autobus en sloeg linksaf bij afslag Meeuwen. Daarbij botste hij op een tegemoetkomende auto. Deze sloeg door de botsing over de kop en kwam op zn dak terecht. De traumahelikopter kwam ter plaatse om de 28-jarige bestuurder van deze auto, een inwoner van Wijk en Aalburg , te behandelen. Hij werd met inwendig- en gezichtsletsel overgebracht naar een ziekenhuis te Utrecht. Beide auto`s raakten door de aanrijding total loss.

Alcoholcontrole

HEUSDEN EN ALTENA Vrijdagavond 11 oktober werd aandacht besteed aan alcoholgebruik bij bestuurders in het Land van Heusden en Altena. Bij controle bleek een 21-jarige automobilist uit Werkendam een alcoholpromillage van 0,81 te hebben. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een dagvaarding om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Vandalisme

ALMKERK Vrijdagavond 11 oktober werd een ruit van 1 x 1,5m van sport en cultureelcentrum `t Verlaat aan de Rivierenland te Almkerk ingetrapt. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Bron: Manon Erkens