LTO Nederland

Boerenleiders uit Kenia, Benin, Vietnam, Filippijnen en Uruguay leveren bijdrage

WLTO en Agriterra organiseren debat Handelsliberalisering en landbouw

Donderdag 10 oktober 2002 - De Westelijke Land- en Tuinbouw Organisatie(WLTO) en Agriterra hebben op maandagavond 14 oktober een debat georganiseerd met als thema Handelsliberalisering en landbouw. Jan de Groot, algemeen voorzitter van de WLTO, Henk Scheele vakgroepvoorzitter Akkerbouw en lid van het Dagelijks Bestuur van de WLTO en de boerenleiders uit Kenia, Benin, Vietnam, Filippijnen en Uruguay leveren hieraan hun bijdrage. Afbouwen exportsubsidies, verbeteren markttoegang voor ontwikkelingslanden op de Europese markt en versterken van de landbouw en landbouworganisaties in ontwikkelingslanden, zijn onder meer onderwerp van gesprek.

De resultaten van dit debat worden meegenomen naar het nationale debat op woensdag 16 oktober dat in het kader van de Wereldvoedseldag is georganiseerd. Dit debat vindt plaats in De Rode Hoed te Amsterdam. De staatssecretaris van ontwikkelingssamenwerking, Van Ardenne-van der Hoeven, is daar onder andere aanwezig.

WLTO-leden en andere belangstellenden worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan het debat. Het debat vindt plaats in zalencentrum Trefpunt, Hoofdweg 1318 te Nieuw-Vennep, begint om 19.30 uur en eindigt om 22.30 uur en wordt begeleid door Gerard Wieffer van het ILTC.

Meer informatie vindt u op de volgende website: www.wlto.nl/nieuwsbrieven